Programajánló

2024.04.19. 19:19

Franciás olimpiatörténeti sétára invitálják az érdeklődőket Debrecen

A séta április 26-án, pénteken 16 órakor indul a Bem tér és a Füredi utca sarkáról. A sétát Parádiné Kenéz Tünde, a DHSE Békessy Béla Olimpiai Baráti Kör szakosztályvezetője és Erdei Nóra idegenvezető vezeti.

Haon.hu

Három hónap múlva kezdetét veszi a világ legnagyobb szabású sporteseménye, a nyári olimpiai játékok

Forrás: Explore Debrecen / Fortepan

Három hónap múlva kezdetét veszi a világ legnagyobb szabású sporteseménye, a nyári olimpiai játékok, melynek idei helyszíne a francia főváros, Párizs. Az olimpia alkalmából rendhagyó városi sétára invitálja az érdeklődőket a debreceni Alliance Francaise – tudatta portálunkkal az Explore Debrecen.

Mint írják, négy év után a héten újra fellobbant az olimpia lángja az athéni Panathinaiko Stadionban, az 1896-os, első modern kori olimpia központi helyszínén, ezzel megkezdődött a visszaszámlálás a 2024-es párizsi olimpiai játékokig. A szervezők lázasan készülnek az eseményre, a kvalifikált sportolók, köztük számos debreceni, pedig a nagy megmérettetésre.

A július 26-i nyitóünnepség előtt három hónappal – április 26-án, pénteken – a francia nyelvet és kultúrát népszerűsítő debreceni Alliance Francaise kezdeményezésére különleges, olimpiai tematikájú vezetett sétán ismerhetik meg az érdeklődők, kik azok a debreceni sportolók, akik megjárták az olimpiát és emléküket hogyan őrzi a város. 

A séta résztvevői számos érdekességet tudhatnak meg az újkori olimpiák történetéről, kulisszatitkairól, és természetesen a debreceni olimpikonokról, akiknek nemcsak az emlékét idézik meg a sétán, de akikkel akár személyesen is lehet majd találkozni útközben.

Mint írták, a sétán természetesen szó esik majd Debrecen francia kapcsolatairól, így a sport mellett szimbolikusan érintik az irodalmat, a képzőművészetet, a történelmet és természetesen a gasztronómiát is.

A szervezők játékos feladatokkal is készülnek, így a séta egyes állomásain és végén, a debreceni Alliance Francaise központjában feltett kérdésre helyesen válaszolók tárgyi nyereményekkel lehetnek gazdagabbak.

A programra előzetes regisztráció szükséges az [email protected] e-mail címen.

A séta részvételi feltételeit és további részleteit ide kattinva tekinthetik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában