Programajánló

2024.04.30. 07:00

Majális a hét közepén? Mutatjuk a Hajdú-Bihar vármegyei programokat!

Idén úgy esett, hogy a munka ünnepe a hét közepén lesz. Az egynapos pihenőre is akad szórakozási lehetőség Hajdú-Bihar vármegyében, több településen is lesz majális.

Bekecs Sándor

Több Hajdú-Bihar vármegyei településen is lesz majális

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A munka ünnepe szerencsére munkaszüneti nap, ráadásul május első napja, így nagyobb eséllyel támogatja kedvező időjárás a kikapcsolódást. Idén éppen a munkahét közepére, szerdára esik a majális, ezért aki nem gondoskodott egy hosszabb hétvégéről a hétfő-kedd vagy csütörtök-péntek napokra kivett szabadságokkal, annak csak ez az egy nap jut a feltöltődésre. Ehhez kínálunk néhány lehetőséget Hajdú-Bihar vármegyéből. 

majális, hajdú, bihar, program, koncert
Több hagyományőrző program és koncert is lesz a Hajdú-Bihar vármegyei települések majálisain
 Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Hagyományőrző majálissal várja az érdeklődőket Nádudvar önkormányzata az Emőd-tavi rendezvénytéren. A programok között szerepel főző- és túrósbéles-készítő verseny (a legjobbakat Kaszás Géza színész zsűrizi), továbbá helyi művészeti csoportok bemutatója, népi játszóház, kézműves foglalkozások, nótaműsor és körhinta is. Változatos programokkal várják május 1-jén a kikapcsolódni vágyókat a balmazújvárosi Kadarcs rendezvénytéren is. Lesz városi főzőverseny, anyák napi kézműves foglalkozás, lovas-íjász bemutató, késő délután 18 órától pedig a Chrome Rt. szórakoztatja a közönséget. 

Sportos Majális Tégláson 

Nagyszabású futóversenyt és kispályás Socca-tornát rendez a téglási sportpályán a Téglásért Egyesület, a Socca és a városi önkormányzat. A legkisebbeknek 400 és 800 méteres, míg a nagyobbaknak 3 és 10 km-es távokkal készülnek a szervezők. Ekkor tartják a városi sportmajálist, Hajdú-Bihar vármegye legnagyobb sportválasztóját. A résztvevők 15 különböző sportágat próbálhatnak ki, mint például a vívás, a rögbi, a darts, a súlyemelés vagy a lovaglás, de a programhoz öt tánccsoport is csatlakozik. Mindezeken túl lesz lovasíjászbemutató, sólyomröptetés és ugrálóvár is. Az igazi majálishangulatról pedig a vidámpark gondoskodik.  

Családi majálissal készülnek Hajdúszováton a helyi általános iskola udvarán. A főzőversenyt gyermekprogramok és futóverseny kísérik, a nap folyamán pedig fellép Suzy, Sissi, valamint Újvári Orsolya és Gyányi István. Hajdúhadházon a lovak közé csapnak, ugyanis a város önkormányzata és a Hajdúsági Hagyományőrző Lovas Klub szervez családi majálist. A résztvevőket Tasó László országgyűlési képviselő és Csáfordi Dénes polgármester köszönti, a nap folyamán fogathatjó versenyekkel, csikósbemutatóval és amatőr csergetőversennyel várják az édeklődőket. Mindezek mellett lesz májusfaállítás, néptáncbemutató és nótaműsor is, valamint kézműves foglalkozások, népi játszótér, egészségsátor és íjászat.  

Koncertekkel nyitják a strandszezont Hajdúszoboszlón 

Hajdúnánáson a Köztársaság tér ad otthont idén a majálisnak. Ugrálóvárral és gyermekprogramokkal, közös májusfadíszítéssel és nóta karaokeval várják az érdeklődőket. Utóbbi programban Tordai Zoltán és zenekara működik közre, este a Dupla KáVé ad koncertet. Biharkeresztesen az Európa Liget-ben lesz a városi majális, amelynek zárásaként Kis Grófo lép színpadra. 

Hajdúdorogon a helyi mozi udvarán Essem, Kaczor Feri és Bereczki Zoltán lesznek a nap sztárjai, de gyermekprogramokkal, művészeti- és hagyományőrző programokkal is készülnek a szervezők. Hajdúszoboszlón a Szent István parkban tartják az idei Strandnyitó Majálist, amelyen látványos és szórakoztató családi programokkal fogadják az érdeklődőket a szervezők 8 óra és 17 óra között. Este pedig többek között Krisz Rudi, Deniz és Orsovai Reni, Yamina gondoskodnak a jó hangulatról.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában