Érdekesség

2024.04.18. 21:19

Tudod, hogy kik és miért „integetnek” a repülőknek? Most elárulták

Haon.hu

Érdekes munkáról rántotta le a leplet a debreceni repülőtér

Forrás: Facebook / Debrecen International Airport

Gyakran látni leszállás után láthatósági mellénybe öltözött személyeket a repülőgép előtt vagy mellett, akik fejhallgatóval a fejükön, különböző eszközökkel felszerelve „integetnek” a repülőgépnek, jobban mondva a pilótáknak. Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, de igenis fontos részét képezik annak, hogy minden megfelelően működjön. Őket nevezik marshallernek.

Milyen feladatot látnak el egy repülőtéren a marshallerek? - tette fel a kérdést a közösségi oldalán a debreceni repülőtér, majd meg is válaszolta a kíváncsiskodóknak. 

Mint írták, a marshaller a repülőgép földi kiszolgálásának része, ő felelős a légi járművek földi mozgatásáért, irányításáért. Hozzátették, a feladatai közé tartozik többek között - kézi kommunikáció segítségével - jelezni a pilótának, hogy lassítson, folytassa a kanyarodást, állítsa le a hajtóműveket, vagy épp a repülőgép futópályához való felvezetése.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában