Fejlesztés

2024.04.19. 19:42

Nagyobb géppel repülhetünk Debrecenből Münchenbe - fotókkal, videóval

A cívisváros és a bajor főváros között már nagyobb kapacitású gépek közlekednek. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér fejlesztéseinek köszönhetően sokkal könnyebben és gyorsabban juthatnak el németországi képzéseikre a BMW debreceni mérnökei.

Bekecs Sándor

A Lufthansa, a BMW Group Gyár Debrecen és a Debreceni Nemzetközi Repülőtér infrastrukturális fejlesztéseinek hála, most már nagyobb repülők is közlekednek Debrecen és München között

Forrás: Czinege Melinda

A BMW Group Gyár Debrecen és a Lufthansa együttműködésében, valamint a Debreceni Nemzetközi Repülőtér infrastrukturális fejlesztéseinek eredményeként lehetővé vált a Debrecen és München között hetente közlekedő járatok kapacitásbővítése.  

A Lufthansa ezentúl az Airbus A321-es repülőgépeket is elindítja a debreceni útvonalukon
A Lufthansa ezentúl az Airbus A321-es repülőgépeket is elindítja a debreceni útvonalukon
Forrás: Czinege Melinda

Papp László polgármester a pénteki sajtóeseményen felidézte, 2015-ben merült fel a gondolat, hogy a városvezetés elérje: közvetlen járatot indítson a Lufthansa Debrecen és München között. 2016. április 11-én pedig leszállt az első járat gépe. 

A Lufthansa bízott Debrecenben. S ugyanez a bizalom az alapja a város és a BMW közötti kapcsolatnak is. Biztos vagyok benne, hogy a debreceni gyár építéséről szóló döntésnél fontos szempont volt ez a légi kapcsolat

– hangsúlyozta.  

CM20240419_Lufthansa_BMW_repülőtér_járat_HAON (17)
Papp László polgármester
Forrás: Czinege Melinda

A polgármester kiemelte, a debreceni repülőtér a város versenyképességét erősíti. Azért fejlesztik folyamatosan, hogy fel tudjon készülni az olyan nagy partnerek kiszolgálására, mint a Lufthansa. – De ugyanilyen fontos az utasaink legnagyobb színvonalon való kiszolgálása is. Ezért van folyamatban a terminál bővítése, az utasbiztonsági-rendszer fejlesztése – hangsúlyozta. Hozzátette, a következő évek feladata a kifutópálya fejlesztése és új terminál építése.  

Több mint 215-en utazhatnak a Debrecen-München-járaton

Liv Eske Herrström, a BMW Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója felidézte, 2022-ben még egy kisebb repülőgéppel érkezett Debrecenbe. Az azóta eltelt idő alatt azonban jelentős növekedést ért el mind a város, mind pedig a BMW Group Gyár Debrecen. Mára több mint ezer munkatársuk dolgozik a cívisvárosban, akik egy csapatként készítik fel a gyárat a termelés beindítására.  

CM20240419_Lufthansa_BMW_repülőtér_járat_HAON (13)
Liv Eske Herrström, a BMW Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója
Forrás: Czinege Melinda

– A mai nap egy jelentős mérföldkő a repülőtér, a Lufthansa és a mi életünkben. A nemrég Münchenből érkezett Airbus A321-es repülőgépen több mint 215-en utazhatnak. Ez a legnagyobb, amit a repülőtér fogadni tud – emelte ki. Mindez a Debreceni Nemzetközi Repülőtér kapacitásnövelő infrastrukturális fejlesztésének köszönhető. Mint fogalmazott, ez hosszú távon Debrecen számára is előnyös lesz, a BMW-nek pedig jelentős könnyebbség, hiszen a kollégáik könnyebben, gyorsabban juthatnak el a müncheni képzésikre.  

CM20240419_Lufthansa_BMW_repülőtér_járat_HAON (15)
Johannes Walter, a Lufthansa Group Airlines alelnöke
Forrás: Czinege Melinda

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a Lufthansa hozzájárulhat ahhoz, hogy többek között a BMW többszáz mérnökét és innovátorát rendszeresen tudjuk szállítani München és Debrecen között. A célunk, hogy az embereket, a kultúrákat és a gazdaságokat fenntartható módon tudjuk összekötni – fogalmazott Johannes Walter, a Lufthansa Group Airlines alelnöke, aki szintén a péntek délutáni járattal érkezett. Elmondta, az út mindössze 80 perc volt, emellett a járat előnye, hogy a müncheni repülőtérről más országok is könnyebben elérhetőek a debreceniek számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában