Helyi közélet

2024.05.02. 09:58

A tudatos közlekedésre tanították a fiatalokat a debreceni polgárőrök

Haon.hu

A tudatos közlekedésre tanították a fiatalokat a debreceni polgárőrök

Forrás: Debreceni Polgárőr Egyesület A Cívis Városért

A Debreceni Polgárőr Egyesület A Cívis Városért idén is csatlakozott a Közlekedéstudományi Intézet országos programjához, melynek keretében három debreceni és egy hajdúsámsoni általános iskolába látogattak el a szervezet tagjai.

– Negyedik és ötödik évfolyamos diákokat oktattunk a felelősségteljes, tudatos közlekedésre, illetve az ehhez kapcsolódó polgárőr-ismereteket adtuk át számukra – tájékoztatott az egyesület. A debreceni polgárőrök három hónapon keresztül, heti két oktatást tartottak a debreceni Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskolában, a Gönczy Pál Általános Iskolában, a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában, valamint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Összesen ötven diákot oktattunk, akik négy csoportban adtak számot az elsajátított elméleti és gyakorlati tudásukból. A program végén okleveleket, ajándékokat kaptak a rendőrségtől és a polgárőrségtől, illetve meglepetés szekerezésen is részt vettek

 – osztotta meg a Debreceni Polgárőr Egyesület A Cívis Városért. A Huszár Gál iskolában tartott záróeseményen részt vett Katona Erzsébet, a körzet önkormányzati képviselője is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában