Helyi közélet

2015.07.28. 09:12

Ököllel ütött meg egy női mentőst az egyik fesztiválozó

Debrecen - Mintegy 100-110 fesztiválozót kellett ellátnia a fesztivál négy napja alatt a rendezvényt egészségügyi biztosítását végző Hemomedik Kft.-nek.

Debrecen - Mintegy 100-110 fesztiválozót kellett ellátnia a fesztivál négy napja alatt a rendezvényt egészségügyi biztosítását végző Hemomedik Kft.-nek.

A legtöbb munkájuk az esti-éjszakai órákban adódott – mondta érdeklődésünkre dr. Csató Gábor orvosszakmai vezető. – Esténként átlagosan tízen józanodtak az egészségügyi sátorban, összesen öt személyt kellett detoxikálóba szállítani, s ugyanennyi beteget vittünk a sürgősségi osztályra, többek között meleg okozta ájulás, vagy asztmás roham miatt. Az egészségügyi sátorban nem találkoztak kábítószer hatása alatt álló beteggel, sem annak hatására bekövetkezett balesettel. Az esetek többségében kisebb sérüléseket – hólyagok, rándulás, vérző sebek – kellett ellátni. Egy-egy rockkoncert után fordult elő, hogy a vehemens pogózás után felszakadt szemöldökű fesztiválozók keresték fel az egészségügyi sátort.

Csató Gábor kiemelte: noha a fesztiválozók száma évről évre történő emelkedésével az esetszámok is növekednek, ám messze nem olyan ütemben, mint a vendégszám.

Megütötte a mentőtisztet

Ököllel ütött meg egy részeg fesztiválozó egy egészségügyi szakembert, történetesen egy nőt – tudta meg a Napló. A rendőrségtől megtudtuk, hogy szombat hajnalban egy 24 éves hajdúszováti fiatalember az egészségügyi sátorban az arcán megütötte az őt ellátó mentőtisztet. Az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el nyomozás.

HBN-SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában