Ünnepség

2024.05.02. 16:47

Tégláson nemcsak május elsejét ünnepelték, hanem a várost is

Színes programokkal, koncertekkel és ünnepséggel készültek szerdán a településen. Tégláson a május elseje egyet jelent a városnappal.

Kerekes-Bíró Éva

Téglás városnapján kitüntetéseket is átadtak

Forrás: Tóth Emese

Téglás várossá válásának 33. évfordulóján délelőtt Sportnapot rendeztek a városi sporttelepen, mely részeként Socca kispályás foci, közösségi futás és futóverseny is volt, sportágválasztón több mint 15 sportág közül lehetett választani; többek között súlyemelés, darts, rugby, lézeres sportlövészet, íjászat, vívás,  lovaglás és többféle tánc is volt. Mindemellett a hagyományőrző lovasíjász-bemutatót és sólyomröptetést is láthatott az érdeklődő közönség, természetesen nem hiányzott az igazi vidámparkos majálishangulat sem, profi vendéglátással.

Téglás, városnap, szabó csaba
Közösségi futás és futóverseny is volt Tégláson május elsején
Forrás: Kerekes-Bíró Éva

Téglás sorsát meghatározó döntések születtek

Délután városnapi ünnepséggel folytatódott a születésnap a közösségi házban, ahol Tasó László országgyűlési képviselő beszédében méltatta a téglásiak összetartását, mentalitását. Kiemelte Téglás utóbbi 2-3 évben felkutatott történelmi múltjának fontosságát, és rámutatott az utóbbi időben történt beruházások közösségépítő erejére, majd bejelentette a frissen megnyert pályázati forrást az új bölcsőde megépítésére.

Szabó Csaba polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a városvezetést és polgármesterként személyesen őt is motiválja a városi cím, büszke a közösen elért eredményekre. Úgy gondolja, az elért eredményeik sok-sok évtizedig beszélnek helyettük.

A város első embere utalt rá, hogy Téglás életét, sorsát meghatározó döntést hoztak, mikor nem engedték, hogy az új elkerülő főút nyomvonala kettészelje a várost, mert betonmonstrum felüljárók, le- és felhajtók telepedtek volna a városra. Az új elkerülő 1 km-re halad majd Téglás mellett, a város egyesülhet a jelenlegi négyesen túli részével, folytatódhat az Angolkert megújítása, a tervek már készen állnak egy csodálatos tanösvény létrehozásához. Arról is beszélt, a fejlesztések hangsúlya Tégláson a gyerekekért és a fiatalokért történik. Modern tiszta, szép, egészséges és kreatív terek jöttek létre, új épületegység lesz a hivatal és a közösségi ház között, ahol játéktereket, szobákat alakítanak ki a darts és a FIFA Klubnak, az alkotóműhelynek, az egyesületeknek, civil szervezeteknek. 
Szabó Csaba rámutatott, a nemrégiben átadott fedett városi piactér, az árusítás mellett folyamatosan rendezvények helyszíne is. A fiatalokért tették rendbe az egész Sporttelepet, a bowlingpályán szörnyű állapotok uralkodtak, ezt felújították, és teljes mértékben újraindították az egész bowling létesítményt. A műfüves pályán vadonatúj műfüves beépítést végeztek, teljesen új beruházásként megépült a pumpapálya, a futópályán, az új salakfeltöltés mellett kiépítették a világítást, és felújították a lelátót. 

Téglás, városnap, szabó csaba
Szabó Csaba, Téglás polgármestere büszke az elért eredményekre
Forrás: Napló-archív

Szabó Csaba polgármester emlékeztetett, folyamatban van egy új Vasútállomás létrehozása, mosdóval, kulturált váróhelyiséggel, peronrésszel, és dolgoznak a buszforduló kiépítésén, biciklitárolóval, nagy, fedett buszváróval.

A város napján kitüntetéseket adtak át:

  • Téglás Városért kitüntetést kapott a Városi Konyha csapata és Miklóssy Máté, a Degenfeld-kastély tulajdonosa; 
  • Törő András sportdíjjal szociális ellátásért végzett munkájáért Sárosi Lászlónét ismerték el;
  • Téglásért díszoklevelet Sipos Sándor vállalkozó és Molnár János, a Bek Pál Kertbarátkör tagja kapta meg;
  • Polgármesteri díszoklevélben részesült Árva Istvánné és Elek Róbert vállalkozó

Az ünnepnapot Curtis élő nagykoncert zárta, valamint az előtte lévő fellépőkkel: Dobozi Lacikával és DJ Zalessel szórakozhattak a résztvevők. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában