Beruházás

2024.05.02. 17:19

Kemping nyílt Berettyóújfaluban, az első vendégek már megérkeztek – fotókkal

Berettyóújfalu fürdőkomplexuma igen népszerű, külföldi vendégek is gyakran látogatják. A város vezetőségének célja, hogy a létesítmény folyamatosan bővüljön, ezen apropó miatt nyitották meg a Bihar Termálliget Kempinget.

Balogh Efraim

Megnyitotta kapuit a Bihar Termálliget Kemping Berettyóújfaluban

Forrás: Molnár Péter

Tavaly nyáron bővítették Berettyóújfalu fürdőkomplexumát, idén pedig megnyitotta kapuit a kemping is. A részletekről Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere és Zámbori Péter, a Herpály Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője tájékoztatta a sajtót a Bihar Termálliget Kemping udvarán csütörtök délután.

Bihar Termálliget Kemping, Berettyóújfalu, beruházás, megnyitó, Haon, Debrecen
Zámbori Péter, a Herpály Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője (balról) és Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere a Bihar Termálliget Kemping megnyitóján számoltak be a beruházás részleteiről
Forrás:  Molnár Péter

Még ettől is tovább bővülhet a Bihar Termálliget Kemping?

Muraközi István elmondta, hogy a fürdő gyógyászati fejlesztésének alapkoncepciója egyrészt az volt, hogy a helyi és környékbeli lakosok igénybe tudják venni a szolgáltatást, és növekedjen az egészségben eltöltött éveik száma. Másrészt pedig Magyarország egyik turisztikai célpontjává szerették volna tenni Berettyóújfalut, illetve mind határon belül, mind azon túl felkelteni és vonzani az emberek figyelmét. Tavaly június 1-jén átadták gyógyászati részleget, ebben az évben pedig már élni tudnak a látogatók a gyógyszolgáltatások lehetőségével. Amennyiben a komplexum megkapja a gyógyfürdő minősítést, akkor a vizes kezelésekre hivatkozva tud pályázni a város a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő támogatásaira.

Azokra a vendégekre is gondolunk, akik hosszabb távon, akár 10-15 alkalmas kezeléseket kívánnak igénybe venni, és nem a környező településekről érkeznek. Nekik mindenképpen kell szálláshely

– hangsúlyozta a polgármester. 

Megjegyezte, mivel a település vendéglátó egységei általában egész évben telítettek, így egy új szolgáltatási formában kellett a város vezetőségének gondolkoznia. A kemping mind a lakókocsival érkezőknek, mind pedig a sátorozóknak biztosítja a kényelmet.

– Nem titkolt célunk, hogy a jövőben egy 50 szobás szálloda építésével valódi gyógykomplexummá váljon a Bihar Termálliget – emelte ki Muraközi István.

A Bihar Termálliget Kemping nem csak Berettyóújfalu környékén turisztikai célpont

Zámbori Péter rávilágított, hogy 28 lakókocsiból áll a kemping, ami a külföldiek körében igen népszerű: Romániából, Lengyelországból, Franciaországból és Németországból is fogadtak már vendégeket. Elmondta, nem szeretnének ezen a ponton megállni, további célokat tűztek ki maguk elé, így a jövőben apartmanházakkal tervezik bővíteni a szálláshelyeket.

Családias, háromcsillagos kemping vagyunk, s pont ebben látom a lehetőséget, hogy vannak olyanok (mint lengyel vendégeink is), akik nem szeretik a zsúfolt helyeket

 – fogalmazott Zámbori Péter.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában