Helyi közélet

2015.07.29. 11:40

Csak a nagyerdei fűnek lett baja a Campuson

Debrecen - Jövőre is a stadion környékén tartják meg a Campus Fesztivált.

Debrecen - Jövőre is a stadion környékén tartják meg a Campus Fesztivált.

Annak ellenére, hogy négy nap alatt rekordnagyságú tömeg, 84 ezren keresték fel a vasárnap hajnalban véget ért Campus Fesztivál területét, a fű le–, illetve kitaposásán kívül nem keletkezett komolyabb kár a stadion körüli erdőben – derült ki egy a helyszínen, a régi víztoronyban tartott sajtótájékoztatón. A szervezőkkel közös bejárás során szándékos károkozásra, rongálásra utaló nyomokat nem találtunk – mondta dr. Barcsa Lajos alpolgármester.

Hozzátette: a közönség nagyon kulturáltan szórakozott. A tönkrement füves területek valószínűleg tíz nap, két hét alatt maguktól helyrejönnek. Augusztus 10-én lesz egy másik bejárás, amikor ezt ellenőrzik. Amennyiben szükséges a beavatkozás egy cég elvégzi a szükséges helyreállítási munkákat. Az a cél, hogy a Virágkarneváli Hétre, 12-ére minden olyan legyen mint volt korábban – tette hozzá dr. Barcsa Lajos.

Két út a fejlődésre

– A nagyszínpad előtti területen, a ködszínház mellett található egy szabadtéri kút, amelyet igen sokan használtak a 38 fokban, így annak a vize eláztatta a környező füvet. Ott elképzelhető, hogy 100-200 négyzetméteren gyepszőnyeg cserére lesz szükség. Erről is két hét múlva döntenek – jelentette be Miklósvölgyi Péter, a Campus Fesztivál fesztiváligazgatója, aki arról beszélt, hogy az esetleges helyreállítás költségét a szervezők viselik.

A fesztivál zsúfoltságára vonatkozó kérdésünkre elmondta: jövőre is maradnak a stadion mellett, nem akarnak visszamenni a Vekeri-tó mellé, vagy máshová. Vizsgálják, hogy merre lehetne terjeszkedni. A legvalószínűbb a Nagyerdei körút mentén, az Ady Endre sugárút felé bővítés, de az is lehet, hogy körbeveszik a stadiont.

– Azon is gondolkodunk, hogy maradjunk viszonylagos olcsóbb fesztivál, nagyobb területen, vagy több külföldi nagy nevet hozzunk és legyünk drágábbak. Az is lehet, hogy az „arany középutat” választjuk – fogalmazott Miklósvölgyi Péter.

HBN-OCs


A Campus Fesztivállal foglalkozó további cikkeinket itt találja.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában