Mozdulj, Debrecen!

2024.04.19. 16:35

Örömtáncot járhatnak Debrecenben a libakertiek – fotókkal, videóval

Újabb helyszínnel és programokkal bővült a Mozdulj, Debrecen! Az Ibolya utcai iskolában gerinctorna, jóga és senior örömtorna is lesz.

Kosztin Éva

Senior program a Mozdulj, Debrecen! keretében, a Libakertben

Forrás: Kiss Annamarie

Újabb helyszínnel bővült a Mozdulj, Debrecen! helyszíneinek listája, az Ibolya Utcai Általános Iskolában mostantól gerinctorna, jóga és senior örömtorna várja az érdeklődőket. A részletekről az intézmény tornatermében számoltak be sajtótájékoztatón, április 19-én.

Papp László (balról), Gyurkóné Mezei Katalin és Papp Csaba a Mozdulj, Debrecen! új helyszínén haon
Papp László (balról), Gyurkóné Mezei Katalin és Papp Csaba a Mozdulj, Debrecen! új helyszínén
Forrás: Kiss Annamarie

Az elmúlt néhány esztendő rengeteg megpróbáltatással és kihívással járt mindannyiunk számára. Akkor járunk el helyesen, ha ezekből tanulunk, és a hátrányokból előnyt kovácsolunk. A pandémia nagyfokú bezártsággal járt, és azt a felismerést hozta, hogy inaktívan élünk, ami még rosszabbra fordult. Így született meg 2021-ben a Mozdulj, Debrecen! 

– elevenítette fel a kezdeteket Papp László, a város polgármestere. Mint elmondta, a program igen közkedvelt, eddig több mint 65 ezer debreceni vett részt a mozgalom eseményein, amely mára szinte az egész várost lefedi, egy-két városrész van már csak, ahol nincsenek bázisaik. – A közösségi házakból indultunk el, de ezeket hamar kinőttük, így kerestünk további olyan, sportolásra alkalmas létesítményeket, amikkel le tudjuk fedni az igényeket. Ezért vagyunk ma itt, úgyhogy mostantól kezdve mozdulj, Libakert! – fogalmazta meg.

Senior örömtánc is van a Mozdulj, Debrecen! új helyszínén

– Álmomban sem mertem volna gondolni, hogy ennyien vesznek majd részt a programjainkon. Mi annyit csináltuk, hogy megnyitottuk a kapukat – közölte Papp Csaba, a mozgalom egyik alapítója, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (Daefi) igazgatója. Hozzátette, ehhez a Debreceni Egyetem munkatársainak és a város több mint hetven fős edzői gárdájának a szakértelmére is szükség volt. 

Újra és újra nyitjuk a helyszíneket, ez a tizenötödik, és még mindig nincs vége. Azt tapasztaltuk, hogy a belvárosban a legnagyobb az igény a programra, és itt kerestünk lehetőséget. Az Ibolya Utcai Általános Iskolában minden kedden és csütörtökön 16 és 17 óra között gerinctornát, 17 és 18 óra között pedig jógát tartunk. Különlegesség, hogy senior örömtánc eddig csak egy helyszínen volt elérhető, de péntekenként 18 órától itt is be lehet majd kapcsolódni. 

Fontos, hogy utóbbi program csak május 17-én kezdődik, a közkedvelt oktató elfoglaltságai miatt – ismertette Papp Csaba. 

– A mozgáshiány okozza a legtöbb szív- és érrendszeri betegséget. Mindenkit biztatok, hogy éljen a lehetőséggel és tegyen az egészségéért, mert senki más nem tehet érte – hívta fel a figyelmet.

Gyurkóné Mezei Katalin, az Ibolya Utcai Általános Iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy kapcsolódhatnak a felnőtteknek szóló foglalkozásokhoz is, hiszen már ősz óta elindultak az intézményben a Mozdulj, Debrecen iskolaprogramban a játékos mozgásfejlesztő programok, amik népszerűek a gyerekek körében. 

– Bízom benne, hogy a helyszín biztosításával új motivációs erőt közvetítünk a tantestületünknek, az ide járó gyerekek szüleinek, illetve a környéken lakóknak, hogy minél többen bekapcsolódjanak – zárta gondolatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában