Hagyomány

2024.05.02. 14:49

Bolondballagás világslágerekkel Debrecenben – fotókkal, videóval

Búcsúztak a Kodály 2024-es végzősei. A zenés bolondballagás a Vár utcáról indult csütörtök délelőtt.

Kosztin Éva

Bolondballagás zeneművészetis módra Debrecen belvárosában

Forrás: Molnár Péter

– Minden évben nagy esemény a bolondballagás, fantasztikus hangulatot tud csinálni a fúvós együttesünk pom-pom lányokkal színesítve. Hamarosan indulnak a belvárosba, és egy kicsit felpezsdítik Debrecen életét – mondta portálunknak Laskay Edit, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola igazgatója, akit az intézmény mellett álló tömegben szólítottunk meg.

bolondballagás, Kodály, zeneművészeti, fúvószenekar
Bolondballagás Kodály-módra: a fúvószenekar minden évben fantasztikus hangulatot csinál
Forrás:  Molnár Péter

Bolondballagás Kodály-módra

A bolondballagás fél tizenegykor indult, egy koncert erejéig a nagy piac lépcsőin foglalt helyet a zenekar, míg a táncosok színes pom-pomokkal szórakoztatták azt a több tucat járókelőt, akik a hangos zenére szinte pillanatok alatt gyűltek össze. A lejátszási listába olyan ismert klasszikusok kerültek, mint például a Pálinka dal a Magna Cum Laudétől, a Bella ciao olasz partizándal, vagy a Seven Nation Army a The White Stripes-tól. Az érdeklődőkön kívül a tömeg szerves részét képezték a világ összes árnyalatára festett hajú harmadikosok. Érdeklődésünkre az egyik csapat, akik éppen csillámokat vittek fel osztálytársuk hajába, elmondta, az ő feladatuk, hogy kalapozzanak, és így gyűjtsenek pénzt a negyedikesek bankettjére.

A Kodály melletti koncert után a csapat bevette a nagy piac mindkét emeletét a vásárlók legnagyobb meglepetésére és örömére, majd onnan indultak tovább hódító és hangos körútjukra  Debrecen belvárosába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában