Településfejlesztés

2024.04.25. 17:54

Elkezdődött Hajdúhadház tizenhat utcájának aszfaltozása – fotókkal, videóval

A város vissza nem térítendő támogatást nyert belterületi közútjainak fejlesztésére. Ennek köszönhetően nemcsak a közutak szépülnek meg, de elkezdődött tizenhat utca aszfaltozása is Hajdúhadház belterületén.

Nagy Emese

A helyszínen tájékoztatták a sajtót Hajdúhadház útfejlesztési munkáiról

Forrás: Kiss Annamarie

Hajdúhadház önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében vissza nem térítendő bruttó mintegy 700 millió forint támogatást nyert „Belterületi közutak fejlesztése Hajdúhadházon” című projektjéhez – hangzott el Hajdúhadházon, az Erdő és Bajcsy-Zsilinszky utak kereszteződésénél tartott sajtótájékoztatón csütörtök délután. Megjegyezték, a kivitelezéshez kapcsolódó közbeszerzési eljárás sikeresen lezajlott, melynek eredményeképpen a nyertes ajánlattevő elkezdheti a munkát; az eredetileg tervezettnél több utcában lesz aszfaltozás. A szerződést március végén megkötötték, a négy részajánlat összege bruttó 435 millió forint, melyből közel 4 ezer 400 méter hosszon kapnak az utak szilárd burkolatot. A pályázatban lehetőség van a fennmaradó keretösszegből (mintegy 200 millió forint) további utcák bevonására a fejlesztés folyamatába.

Tasó László Csáfordi Dénes és Pajna ZoltánHajdúhadház út haon
Tasó László (balról), Csáfordi Dénes és Pajna Zoltán a Hajdúhadház útfejlesztéséről szóló sajtótájékoztatón
Forrás: Kiss Annamarie

Elkezdődött tizenhat utca aszfaltozása Hajdúhadházon

Az eseményen Csáfordi Dénes polgármester örömét fejezte ki, amiért Hajdúhadházon utakat építhetnek, első körben 12 utcában; majd hozzátette, a közbeszerzés után látszott, hogy 200 millió forint még felhasználható, így 16 utcára bővült az útfejlesztési program.

Tizenhat utcát aszfaltozni óriási dolog a város történetében, ha visszagondolok, akkor nem is tudok ilyen időszakot említeni, amikor egyszerre ennyi útépítés elkezdődhetett. Emellett fontosak azok a fejlesztések és beruházások is, amelyek ugyan az önkormányzattól függetlenül, de városunkat érintve fognak elindulni a közeljövőben. Talán a közlekedésfejlesztést érzi a legfontosabbnak mindenki 2024-ben a településen az elmúlt évek kiváló fejlesztései után, amelyeknek köszönhetően az oktatás, az egészségügy és a sportolás, pihenés területein szinte minden megújult

 – idézte fel. – Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a meglévő útjaink megújuljanak, és új utak épüljenek. Remélhetőleg néhány éven belül eljutunk oda, hogy nem lesznek földutak a városban, csak aszfaltburkolattal ellátottak – hangsúlyozta.

Folyamatosan fejlődik Hajdúhadház

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegye Közgyűlésének elnöke elmondta, nemcsak jó élni, de továbbra is jó lesz élni Hajdúhadházon. – Az infrastrukturális fejlesztések fontosak a város életében, és a település tud élni azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a debreceni gazdaságfejlesztés megalapoz. Bízom benne, ezek a korszerűsítések azt üzenik a helyieknek, hogy jó itt lenni, és szeretnének továbbra is a városban maradni, hiszen mindenki megtalálhatja a számítását – fogalmazott.

Tasó László országgyűlési képviselő kijelentette: alig van már mit fejleszteni Hajdúhadházon! – Az elmúlt években szinte minden sorra került, épp az utolsó stádiumban vannak az utcák. A település minden olyan korábbi tervét, amit dédelgetett, megvalósítottak, vagy a közeljövőben fogják befejezni azokat – mondta.

 Szerinte Hajdúhadház története szó szerint sikertörténetté vált azóta, amióta Csáfordi Dénes a polgármestere a városnak, és olyan testületet tudott maga mellé állítani, melynek tagjai a város érdekeit veszik figyelembe, és nem másban gondolkodnak, hanem abban, hogyan tudják még élhetőbbé, szebbé varázsolni Hajdúhadházat.

– Nem kell a jó csapaton változtatni, lehet kockáztatni, de annak általában mindig nagy ára van. Javasolni szeretném a választópolgároknak, hogy vegyék figyelembe az elmúlt évek munkáját: a megbízhatóságot és a stabilitást. Támogassák azokat a jelölteket, akik kitartóan dolgoznak a települések jövőjéért – mondta Tasó László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában