Környezetismeret

2024.05.02. 22:24

Megnyitott a Debreceni Természet Háza, A Természet Iskolája kiállító-és foglalkoztató terem

Nagy volt az érdeklődés a Debreceni Természet Háza interaktív kiállítóterem és foglalkoztató megnyitásán május elsején Hármashegyen.

Haon.hu

Forrás: Természet Iskolája-archív

A Természet Iskolája állandó kiállításokkal, interaktív elemekkel adta át a nagyközönségnek a több részből felépülő, csak természetes elemekből összeállított dioráma kiállítást, mely a Debreceni Erdőspuszta természeti értékeit mutatja meg testközelből - olvasható a közleményükben. A résztvevők belemerülhettek az erdő illatába, színeibe, megérinthették az élővilág csodáit, hallhatják az erdő hangjainak madárdalos világát és az interaktivítás után szakvezetés keretében átélhették kültéri terepi viszonyok között is. A preparátumok között a vadászható és „a természetes haláluk után is a tudományt, oktatást szolgáló” védett fajokkal színesített dioráma, és tablók között indult az interaktív foglalkozás, majd a madárgyűrűzési és ragadozómadár bemutatón folytatódott a program. A teremből a szabadlevegős erdei szakvezetés mindazt újra közel hozta a résztvevőkhöz, amire a kiállításon rácsodálkoztak. Az eseményen a látogatók megismerhették a Hármashegyi erdő, és a környék füves legelő, mező és a Hármashegyi-tó, mint vizes élőhely élővilágát, a természetvédelem, madárvédelem és a vadgazdálkodás harmóniáján keresztül. Nagy szerepet kapott a kiállításon megjelenő gyermek-és természetismereti könyvek megjelenése és ajánlása, melyet jelenleg házon belüli erdei könyvtári lehetőségként forgattak kicsik és nagyok.

Forrás: Természet Iskolája-archív

A program célja, hogy a természet szeretetét, és az ember szerepét a természetben élménypedagógiai módszerekkel a környező élővilág, az énekes-és ragadozómadarakkal való közvetlen találkozás, az egyedi jelölések megismertetése, és a természet harmóniájának megtapasztalása útján éljük át.

Legközelebb a Madarak és Fák Napján várnak mindenkit a Hármashegyen május 11-én.

További információk a atermeszetiskolaja.hu oldalon elérhetőek el!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában