Ítélet

2024.04.25. 09:40

Hasba szúrta a saját fiát, súlyosabb büntetést kaphat Debrecenben

Felkavaró ügyet tárgyal hamarosan a Debreceni Ítélőtábla.

Haon.hu

A fiatal férfit kórházba kellett szállítani

Forrás: Illusztráció/MW-archív

A vádlottat a Miskolci Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Rendszeres volt a konfliktus kettejük között

Az ítélet szerint az italozó életmódot folytató, agresszív természetű vádlott házasságából négy gyermek született. Házassága felbontása után a férfi 2 nagykorú fiával maradt a közös házban. Az egyik fiával folyamatos konfliktusban állt, illetve mindketten rendszeres alkoholfogyasztók voltak. Nézeteltéréseik gyakran veszekedésbe, néha tettlegességbe torkolltak. 

2022-ben egy áprilisi napon mindketten nagy mennyiségű szeszesitalt fogyasztottak. Az este folyamán a két férfi között ismét veszekedés alakult ki, végül az apa dühében a dohányzóasztalon lévő bicskát felkapta, majd azt a fia hasába szúrta. Ezt követően a vádlott élettársa elvette a férfitől a bicskát, a fiút pedig autóba ültette és kórházba vitte.

A fiatal férfi életveszélyes sérülést szenvedett, csak a szerencsés véletlennek köszönhető, hogy életben maradt.

Az ítélet ellen az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta.

A bírósági iratokból megállapítható, hogy a vádlott legalább egy évtizede alkoholizáló életmódot folytat, ittas állapotában pedig rendszeresen agresszívvá válik, elsősorban a családtagjaival szemben. Az elkövetés körülményei nem támasztják alá az elsőfokú bíróság álláspontját, miszerint az elkövetővel szemben a kiszabott börtönbüntetés nélkül is elérhetőek lennének a büntetési célok. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában