Fejlesztés

2024.05.04. 09:29

Külterületi útjait rendezi Bedő

A jelenlegi út nem tudja elvezetni a csapadékvizet, és az állapota is nagyon leromlott.

Haon.hu

Több mint egy kilométernyi út újul meg

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Egy hajdúhadházi vállalkozás végezhet Bedőn külterületi közút fejlesztést az önkormányzat beruházásában. A tervezett út mezőgazdasági területeket feltáró út – áll az április 26-ai Közbeszerzési Értesítőben. Az utat jelenleg is használják, részben van víztelenítése. A tervezéssel érintett terület kedvező éghajlatú részen, száraz vidéken, a pályaszint alatti 2 méternél mélyebb talajvízszintű területen fekszik.

Két szakaszon összesen 1313,66 méteren dolgozik majd a nyertes vállalkozás mintegy 40 millió forint értékű munkát elvégezve.

Jelenleg agyag földút van ott, aminek, a mezőgazdasági forgalom hatására, a felülete megrepedezett, kigödrösödött, kivályúsodott, a vizet elvezetni nem tudja, esős időben szinte járhatatlan. Mivel jelenlegi állapota igen leromlott, járófelülete nem rendelkezik egyenletes oldaleséssel, a csapadékvizet elvezetni nem tudja. A felmagasodott padkaszakaszok, a kijáródott, gödrös vagy laza padkák alkalmatlanok funkciójuk betöltésére, nem vezetik a vizet az árkokba, így a padka helyreállítása szükséges. A meglévő árok profilozásával és új árok építésével a csapadékvíz elvezetés biztonságosan megoldható.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában