DVSC Schaeffler

2024.04.21. 19:42

DVSC Schaeffler: a bajnokságban is szétbombázták a mosonmagyaróvári várfalat! – fotókkal

Fordulás után ismét kilyuggatta a mosonmagyaróvári falat a Loki. Összességében nem volt kérdés, hogy a DVSC a jobb csapat.

Molnár Szilárd

Kácsor Gréta, a DVSC átlövője fontos pillanatokban talált be a kapuba

Forrás: Czinege Melinda

Aki nem volt ott sajnálhatja, rendkívül izgalmas mérkőzésen, óriási csatában vágott vissza az őszi bajnoki vereségért a Loki a Mosonmagyaróvárnak! A válogatott szünet után folytatódott a női kézilabda NB I., méghozzá a dobogó szempontjából egy nagy jelentőségű rangadóval, hiszen a harmadik helyen álló DVSC Schaeffler a tabella negyedik Mosonmagyaróvár gárdáját fogadta a Hódosban vasárnap este. Az őszi bajnokin egy komoly pofonba szaladt bele a Loki Mosonmagyaróváron, ám a Magyar Kupában már sikerült a visszavágás, a bronzmérkőzésen öt góllal nyert a Debrecen. A Haonnak Szilágyi Zoltán vezetőedző a felvezető anyagunkban úgy nyilatkozott, a siker kulcsa elsősorban a védekezés, illetve a visszarendeződés lehet, mivel a Mosonmagyaróvár a gyors játékot erőlteti, sok keresztpasszal próbálkoznak, hatékonyak a távoli zónából, valamint a beállót is jól megtalálják. 

A nagy tét rányomta a bélyegét a DVSC játékára

A Loki a Gabrijela Bartulovic – Grosch Vivien, Vámos Petra, Szabó Nina, Tamara Haggerty, Jovovics Jovana, Petrus Mirtill sorral kezdte az összecsapást. A hazaiak első négy támadása kimaradt, míg a vendégek háromszor is betaláltak, végül Grosch törte meg a debreceni gólcsendet a 4. percben 1–3-nál. Egy kivédekezett móvári akciót követően Petrus lopta közelebb a DVSC alakulatát, majd Haggerty gólja után már egyenlő volt az állás! Ehhez az is kellett, hogy egy pillanat alatt felkeményedett a Vasutas védekezése. Nem sikerült átvenni a vezetést, pedig több lehetősége is lett volna rá a DVSC Schaeffler gárdájának.

A játékrész felénél aztán végre csak összejött, Petrus a nyakában két móvárival dobta be estében az üres vendégkapuba a labdát a 16. percben, 8–7!

Támadásban érkezett Kácsor Gréta és Füzi-Tóvizi Petra, ám két eladott labdának köszönhetően a plusz egyből pillanatok alatt mínusz kettő (8–10) lett, időt is kért Szilágyi Zoltán vezetőedző. Az előbb leírtak is mutatták, hogy igencsak hullámzó volt a piros-fehérek játéka, két-három gyors hazai találatot akár percekig is eltartó gólcsend követett. Pásztort másodjára is kiállították a Mosonmagyaróvár csapatából, ez a Lokinak kedvezett, hiszen védekezésben alapemberről volt szó. Petrus újabb góljával ismét egalizált a Debrecen, érkezett a vendégek időkérése is. A Hódos közönsége nem volt kibékülve a Bócz László-Wiedemann Viktor bírópáros tevékenységével, amelynek többször is hangot adott az ezerfejű. Csernyánszki Liliána rögtön két szép góllal jelezte, hogy sokkal több már, mint egy nagy ígéret (13–12.). Kácsor átlövése után újra kettővel ment az ekkor már jó ideje üzemi hőmérsékleten zakatoló Lokomotív, de vendégek nem akartak leszakadni, ha kellett, a keménység határait feszegetve igyekeztek útját állni a debreceni támadásoknak. A hektikus első félidő után 16–15-ös debreceni vezetésnél vonultak pihenőre a felek. 

Volt esélye a DVSC-nek a nyolc gólra is

A második játékrészt Catherine Gabriellel a kapuban kezdte a DVSC Schaeffler. Töpfner Alexandra hetese egy közel hét perces gólcsendnek vetett véget. Nagy volt a feszültség a pályán, a kispadokon és a lelátón is, melyhez hozzájárult, hogy a sporik továbbra sem voltak a helyzet magaslatán. Gabriel majdnem kilenc percig tartotta tisztán kapuját, de mivel a Loki kézisei sem remekeltek támadásban így 18–16-ot mutatott az eredményjelző. Ahogy telt az idő, egyre több volt a sportszerűtlenség, melyben a Mosonmagyaróvár játékosai jártak az élen. A DVSC nemes választ adott erre, Planéta Szimonetta a sztratoszféráig felugorva bombázott a hálóba, 25–20-ra alakítva az állást! Ám folytatódott a szokásos hullámzás, és a vendégek két gyors góllal zárkóztak. De ismét fordult a kocka, még magasabb fokozatba kapcsolt a Loki, és elhúzott 28–22-re!
Lehetett menni a hét gólos fórért, de ez végül nem jött össze, 33–27-re nyert a DVSC Schaeffler, teljesen megérdemelten!

A tények
Női kézilabda NB I., 19. froduló
DVSC Schaeffler–Motherson Mosonmagyaróvár 33–27 (16–15)
Debrecen 1300 néző. Vezették: Bócz, Wiedemann
DVSC: Bartulovic – Grosch 6, Szabó N. 1 (1), Vámos P. 3, Haggerty 2, Jovovics, Petrus 7. Csere: Gabirel (kapus), Planéta, Füzi-Tóvizi, Töpfner 2 (2), Kácsor 4, Csernyánszki 3, Hornyák D. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán
Mosonmagyaróvár: Szemerey – Udvardi 3, Lancz 2, Pásztor N. 2, Tóth E. 4 (2), Strannig Zs. 5. Csere: Hadfi (kapus), Sztankovics, Tóth G. 6, Faragó L. 2 Albek 1, Varga E. 

Vezetőedző: Gyurka János
Az eredmény alakulása: 4. perc: 0–3. 6. p.: 3–3. 17. p.: 8–10. 28. p.: 16–13. 40. p.: 19–16. 47. p.: 25–20. 52. p.: 28–22. 57. p.: 31–25.
Kiállítások: 4, illetve 12 perc.
Hétméteresek: 5/3, illetve 3/2.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában