Kézilabda

2024.04.20. 15:30

Szilágyi Zoltán: nagy tétje van a rangadónak, szeretnénk ismét érmet szerezni

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata vasárnap 18 órától a Mosonmagyaróvárt fogadja. Szilágyi Zoltán elmondta, hogy zökkenőmentesen készülhettek, így reméli, sikerrel veszik az akadályt.

Tóth Huba Elemér

A DVSC Schaeffler együttesére egy újabb fontos meccs vár.

Forrás: Czinege Melinda / Napló-archív

A DVSC Schaeffler kézlabdacsapata hosszú idő után játszhat ismét. A bajnokságban egy hatalmas rangadó jön vasárnap 18 órától, ugyanis a Loki a szintén éremre pályázó Mosonmagyaróvár együttesét látja vendégül a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.

CM20230920_DVSC Schaeffler-DKKA_NBI. bajnoki_kézilabda_sport_HAON (38)
Kácsor Gréta a válogatottszerelés után Loki-mezben bizonyíthat
Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

Szilágyi Zoltán is büszke a magyarokra

A debreceniek vezetőedzője, Szilágyi Zoltán a Haonnak először arról beszélt, hogy múlt héten az olimpiai selejtezőn a magyar kézilabda-válogatott svédek elleni mérkőzését Kudor Kittivel – a Loki másodedzője – együtt a Főnix Arénában tekintette meg, míg a japánok elleni találkozót otthonról, a tv-képernyő előtt követte. – Szurkolói és szakmai szempontból is nagyon tetszett a csapat játéka. Az utóbbi idők egyik legkomolyabb teljesítményét láttam a magyar válogatottól. Ami a legpozitívabb, hogy végig kiválóan működött a védekezésünk. Örömteli, hogy nagyszerű formációk, szerkezetek kezdenek kialakulni. A legfontosabb volt, hogy a belső, hármas pozícióban a szövetségi kapitány megtalálta azokat a játékosokat, akik hatékonyan el tudják látni a feladatukat. 

A szemlélet és a mentalitás, amely jellemezte a válogatottat, példaértékű volt. Teljesen mindegy, hogy ki ellen játszottak éppen, legyen az a világbajnokságon negyedik helyen végző svéd csapat, vagy egy teljesen más típusú japán együttes. Azt lehetett érezni, hogy dominálunk és irányítunk. Meg akartuk nyerni a fontos találkozókat, és szerencsére meg is lett az eredménye

 – tekintett vissza Szilágyi Zoltán.

A válogatott játékosok is visszatértek

A tréner azzal folytatta, hogy nemcsak a magyar válogatottnál bevetetett kézilabdázókra, hanem a hollandokkal szintén olimpiai kvótát kiharcoló Tamara Haggertyre és a szerbekkel Eb-re kijutó Jovana Jovovicsra is büszke. – Természetesen a magyaroknak szurkoltam leginkább, de a többi válogatott eredményeit is figyelemmel követtem. Örülök, hogy a játékosok pozitív élményekkel, épségben és megfelelő lelki állapotban tértek vissza a DVSC-hez – mondta a szakember.

Szó esett arról is, hogy a hajdúsági alakulat múlt héten Békéscsabán játszott edzőmeccset, Töpfner Alexandráék 35–22-re diadalmaskodtak. Szilágyi Zoltán kiemelte, hogy arra a találkozóra szűkített kerettel utaztak, boldog, amiért az ifista játékosok is jól teljesítettek, összességében pedig elégedett volt a látottakkal. Szerdától azonban már gőzerővel a következő, Mosonmagyaróvár elleni rangadóra készülnek. 

Pillanatok alatt visszakerültünk a régi kerékvágásba. Tudjuk, hogy ez mindennél fontosabb összecsapás számunkra, hiszen ha nyerünk, odaérhetünk ismét a dobogóra. Problémamentesen készülhetünk, bízunk a legjobbakban

– hangsúlyozott a debreceni tréner.

Meg kell állítani a Mosonmagyaróvárt

A Loki és a Móvár a mostani szezonban kétszer találkozott egymással. A DVSC Schaeffler októberben idegenben 30–23-as vereséget szenvedett az NB I.-ben, de márciusban a Magyar Kupa-bronzmeccsen javított, és 34–29-re diadalmaskodott Tatabányán. A szezon második felében egyébként a cívisvárosiak vannak jobb formában, így igyekeznek ezt a vasárnapi találkozón is megmutatni.

A kulcs elsősorban a védekezés, illetve a visszarendeződés lesz

– folytatta Szilágyi Zoltán. – A Mosonmagyaróvár a gyors játékot erőlteti, sokszor középkezdés után rögtön viszi ellenfeleire a labdát. A lerohanásokat próbáljuk majd megakadályozni. Jellemző, hogy sok keresztpasszos játékkal próbálkoznak, hatékonyak a távoli zónából, valamint a beállót is pillanatok alatt megtalálják. Ezt mindenképpen meg kell oldani, hogy a lövőikre kiérjünk, sokat ütközzünk. Ha ez meglesz, és elöl is jól kihasználjuk a ziccereket, akkor nyerhetünk – nyilatkozta a DVSC Schaeffler vezetőedzője.

A DVSC egyik legfontosabb meccse jön

Szilágyi Zoltán végül a szurkolóknak is üzent. 

Szeretném, hogy minél többen jöjjenek és támogassanak bennünket, mivel ez lesz a bajnokságban az egyik legfontosabb meccsünk. Nagy tétje van a rangadónak, szeretnénk ismét érmet szerezni. Nagyon komoly támogatást kaptunk ebben az évben, örömteli, hogy a Bajnokok Ligájában is szép eredményeket értünk el. Reméljük, a Móvár elleni fontos rangadót is sikerrel vesszük

– zárta bizakodóan.

Óriási az érdeklődés az eseményre: mint azt a klub honlapján is olvashatjuk, a jegyek fele már elfogyott. Aki a helyszínen nem tudna szorítani a kéziseknek, annak jó hír, hogy a DVSC Schaeffler–Mosonmagyaróvár mérkőzést az M4 Sport+ élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában