Virágültetés

2024.04.26. 15:20

Virágültetés Debrecenben: megszépült a Margit tér – fotókkal

A Fidesz tagjainak közreműködésével megújult a tér. A virágültetés mellett rendbe szedték a padokat is.

Kosztin Éva

Virágültetés a Margit téren.

Forrás: Czinege Melinda

Hatvan levendula, hatvan bársonyvirág és húsz sudárzsálya – összesen ennyi növényt ültettek el a Fidesz képviselői és önkéntes aktivistái április 26-án Debrecenben, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola előtti téren. Az akció a virágültetés mellett a padok felújítását is magába foglalta, a teljes költségét a választási kampány keretén belül a párt finanszírozta.

Virágültetés a Margit téren.
A virágültetés után Papp László és Sánta János beszélt a Tócóskert és a Tócóvölgy fejlesztéseiről.
Forrás:  Czinege Melinda

– Debrecennek abban a részében vagyunk, amely az elmúlt években abszolút nyertese volt a városi fejlesztéseknek – jelentette ki Papp László, Debrecen polgármestere, miután több palántát szakszerűen elültetett a Margit tér virágosládáiba. 

– A Tócóskert és a Tócóvölgy számos pontján újult meg, és azt tudjuk ígérni, hogy ez a következő években is folytatódni fog, ha megkapjuk a bizalmat a lakóktól. Kiemelt figyelmet szenteltünk ezekben a városrészekben a zöld területeknek és a közösségi tereknek, több 100 ezer négyzetméteren új játszótereket, sportparkokat alakítottunk ki, és felújítottuk a régieket – mondta. 

A virágültetés csak egy a sok intézkedés közül

Rámutatott, hogy a lakótelep több, mint négy évtizede épült, emiatt az úthálózat korszerűsítésre szorult. – Eljutottak hozzánk a lakossági igények ezzel kapcsolatban, és az elmúlt öt év évben komoly előrelépéseket tettünk. 

Nemrégiben zajlott az István út és a Kishegyesi út egy szakaszának felújítása, a következő években pedig a Kishegyesi út átfogó, teljes felújítása van napirenden: egyrészt a meglévő útburkolat korszerűsítése TOP Plusz forrásból, másrészt egy kétszer két sávos szakasz kialakítása

 – ismertette Papp László. 

Hozzátette, mint a legtöbb lakótelepen, a legnagyobb kihívást ezekben a városrészekben is a parkolók száma okozza. – Amikor a házak épültek, a tervezők nem számoltak ekkora autómennyiséggel. Erre is tudtunk figyelmet fordítani, és több ponton olyan megoldást találni az autók befogadási kapacitásának növelésére, amivel a zöld terület nem csökkent. A Tócóskert és a Tócóvölgy egyébként is az ország legzöldebb lakóterületei közé tartoznak, a fásítási programban 940 fát ültettünk az elmúlt öt évben. A intézményrendszerre is nagy hangsúlyt fektettünk, a már meglévő intézmények korszerűsítése mellett a Tócóvölgyben átadtunk egy óvodát, és most épül egy bölcsőde – sorolta az elmúlt évek intézkedéseit.

Sánta János, aki a Fidesz képviselőjelöltje a 12-es számú választókerületben, hozzáfűzte, az István út 81. szám előtt új utat építettek, amin egy KRESZ-pályát is kialakítottak, valamint a Holló László sétányon elkészült egy kutyafuttató akadálypályával. 

– Május elején egy régi lakossági kérésnek is eleget tesznek, felújítják a Derék utca 122. és 142. közötti szervizutat és felfestik a parkolókat – tájékoztatott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában