Honvédelem

2024.04.20. 11:48

Szél és eső sem volt akadály, országos haditornaversenyt nyertek a debreceni diákok – videóval

A kratochvileseknél a versenyt lezáró fegyveres váltófutáson sem volt jobb.

Haon.hu

A Kratochvil diákjai a dobogó tetején

Forrás: Honvédelem.hu

Kiélezett versenyt és életre szóló élményeket tartogatott a VIII. Országos Haditorna Verseny debreceni győzelemmel zárult balatonakarattyai döntője és a vele párhuzamosan zajló IV. Nemzetközi Kadét Kupa, melyen a cseh fiatalok diadalmaskodtak, számolt be a Magyar Honvédség hivatalos oldala.

A két eseményt április 15-17. között rendezték meg. A hétfői megnyitón még strandidő, kedden, az azonos pályákon, egy időben zajló versenyek rajtjánál viszont már szeles és zivataros időjárás várta az indulókat, ami főleg a lövészet, illetve a vízben és homokon épített pályák végrehajtását bonyolította a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ területén. A fiatalokra térképészeti és egészségügyi feladatokkal kiegészítve fegyveres váltó- és akadályfutás, lövészet, gránáthajítás és evezés várt a verseny során.

Különösen örülünk, hogy a versenyt lezáró 4x1000 méteres fegyveres váltófutásban mi értünk először célba. Szimbolikus siker volt ez

– mondta a győztes debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium csapatának felkészítő tanára, Toka Zsolt.

Az esemény díjátadóján Kutnyánszky Zsolt, a HM védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára a honvédelmi nevelés és a kulturális kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta.

Kutnyánszky Zsolt, a HM védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára
Kutnyánszky Zsolt, a HM védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára
Forrás: Honvédelem.hu

„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy minél több sporteseményt és katonai versenyt tartsunk hazánkban, aminek ékes jele, hogy ismét vendégül láthatjuk Ausztria, Csehország, Lengyelország, Románia és Szerbia kadét középiskolásait” – fogalmazott az államtitkár.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában