Nyári tábor

2023.07.28. 11:07

Debreceni high-tech cégeknél járt a RoboKaland

Haon.hu

Forrás: Kerekes Sándor-archív

Az ország minden tájáról, például Keszthelyről, Karcagról és Debrecenből is érkeztek gyerekek a RoboKaland nyári táborába, amely egy igazi ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely.  Az országjáró eseményen - amely most Debrecenben állomásozott – a lelkes kisiskolásoknak két high-tech céget is bemutattak a szervezők. 

A Sensirion Hungary Kft. és az NI Hungary Kft. telephelyén megtartott gyárlátogatások alkalmával a gyerekek testközelből is megismerhették a természettudományok, a technológia és a robotika legérdekesebb kihívásaira adott gyakorlati válaszokat.

Elsőként a Sensirion Hungary Kft. termékeivel, többek között az egészségügy számára kiemelten fontos szenzoraival ismerkedhettek meg a résztvevők. Ábrahám László ügyvezető és Ladányi Máté folyamatmérnök kalauzolásával betekintést nyertek a svájci cég kimagasló munkakultúrájába, valamint megismerhették az Európában is egyedülálló, wafer back end technológiával előállított szenzor chipek gyártási folyamatát. 

Nagyon nagy sikert aratott a debreceni vállalat kabalaállatának, Teddy macinak bemutatója is, amelynek köszönhetően az egészségiparban nélkülözhetetlen gázáramlásmérő szenzor működése vált még érthetőbbé.  

A következő helyszínen Reményi Gábor, az NI Hungary Kft. képzési vezetője, programmenedzsere prezentálta az amerikai cég sokrétű termékpalettáját. A szakember - a nyári tábor idei mottójának megfelelően - külön kitért arra, hogy az NI globális cégként is, mennyire fontos értéknek tartja a környezettudatoságot és újrahasznosítást. A gyerekek nemcsak az ólommentes forrasztást, vagy a chipgyártás érdekes részleteit ismerhették meg, hanem azt is megtudhatták, hogy miért fontos, hogy egy szelektív hulladékgyűjtés  során a műanyag poharakat  egy speciális tároló edényben gyűjtsük. A látogatás végén pedig az NI által támogatott és szerkesztett gyakorlatorinetált, technikai tankönyveket kaptak ajándékba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában