Vádemelés

2024.05.09. 07:37

Nem adta ki! – vasúti átjárót rongált meg a gondatlan autós

A hajdú-bihari férfi egy kanyarban túl gyorsan ment, ezért kisodródott és nekiütközött egy fénysorompó berendezésnek.

Haon.hu

Csak a szerencsén múlott, hogy nem történt nagyobb baleset

Forrás: Napló-archív

A Debreceni Járási Ügyészség a KRESZ-szabályszegő vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Járásbíróságra – tudatta portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint az idős férfi 2023. december 13-án 12 óra 15 perc körüli időben egyedül közlekedett személygépkocsival Debrecenben. A bűncselekmény időpontjában esett az eső, korlátozottak voltak a látási viszonyok, az aszfalt is vizes, csúszós volt.

Nem jött össze a manőver

Ahogy az esetről korábban részletesen is beszámoltunk, a férfi haladása során egy erősen jobbra ívelő útkanyarulathoz érkezve az autó sebességét nem az útviszonyoknak és az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, ezért a gépkocsi megcsúszott, áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd ott nekiütközött a vasúti átjárót biztosító fénysorompó tartószerkezetének és az árbócnak, ami kitört.

A baleset következtében a vádlott könnyű sérüléseket szenvedett. A férfi gondatlan magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le. A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművek vezetésétől – olvasható a közleményben.

A nyomozó hatóság által a szemle során készül fényképfelvételeken a megrongálódott biztosító berendezés látható
A nyomozó hatóság által a szemle során készül fényképfelvételeken a megrongálódott biztosító berendezés látható 
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában