Ítélet

2024.05.02. 16:12

Debreceni Ítélőtábla: Részegen, konyhakéssel szúrta halálra ismerősét a közös italozás után egy férfi

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Haon.hu

Rosszul végződött egy közös italozás

Forrás: Illusztráció / MW-archí

Az első fokon eljárt a Miskolci Törvényszék januárban, V. I. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte – tudatta a Debreceni Ítélőtábla közleményében.

Ahogy, arról már korábban beszámoltunk, az elsőfokú bíróság tényállása szerint a vádlott és a sértett egy elhanyagolt házban élt Arlón. Alkalmi munkából éltek, rendszeresen és nagy mértékben fogyasztottak alkoholt. 

2021 őszén egy közös italozást követő szóváltás során a vádlott egy fém járóbottal és egy vascsővel több alkalommal fejen ütötte, majd testszerte bántalmazta a sértettet. Ezután egy 14,5 cm pengehosszúságú konyhakéssel többször megszúrta a férfit, aki a bántalmazás következtében elhunyt.

A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett – olvasható a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában