Labdarúgás

2024.05.06. 08:39

Szrdjan Blagojevics: „amióta a DVSC kispadján ülök, ez volt a legrosszabb teljesítményünk”

A Loki vezetőedzője hiányolta a bátorságot, a szurkolóktól pedig elnézést kér.

Tóth Huba Elemér

Szrdjan Blagojevics foghatta a fejét a Ferencváros ellen

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Mint olvashatták, a DVSC labdarúgócsapata súlyos, 5–1-es vereséget szenvedett a Ferencváros otthonában vasárnap este. Vereségével a Loki távolabb került az európai kupaindulástól, immáron négy pont a hátránya a negyedik Puskás Akadémia mögött két fordulóval a bajnokság vége előtt.

Miután két hete a debreceniek 5–3-ra kikaptak Diósgyőrben, a Haon utánanézett, hogy a Lokomotív mikor kapott utoljára öt gólt a bajnokságban, és egészen 2019 novemberéig kellett visszanézni, akkor pont az FTC nyert 6–1-re. 

A mostani bajnokin hiába volt egy kaput eltaláló lövése a Ferencvárosnak, az NB I. aranyérmese az idei szezonban a Fehérvárnak, a Paksnak, a Zalaegerszegnek, az MTK-nak és az Újpestnek is hintett már öt gólt.

Szrdjan Blagojevics a bátorságot hiányolta

A Fradi elleni zakó után a DVSC vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics érthetően csalódottan nyilatkozott. Szó esett arról, hogy az első félidőben mindössze egy kaput eltalált lövése volt a házigazdának, viszont a második etapban ez megváltozott. – Először is gratulálok a Ferencvárosnak. 

Az elejétől kezdve rosszul játszottunk, amióta a DVSC kispadján ülök, ez volt a legrosszabb teljesítményünk.

Már az első félidővel sem voltam elégedett, hiányoltam azt a bátorságot, ami az előző négy mérkőzésünkön megvolt – fogalmazott a debreceniek trénere.

A szerb szakember arról is beszélt, hogy a meccs előtt elmondta: ha jó eredményt akarnak elérni, a legjobb arcukat kell mutatniuk, míg a Fradinak a megszokottnál gyengébb szinten kellene játszania. – Ennek teljesen az ellentétje valósult meg, messze voltunk az ellenfelünktől, nem volt erőnk változtatni. Az első bekapott gól után tejesen szétestünk, a végére macska-egér harcot láttunk. 

Ezúton is szeretnék elnézést kérni a szurkolóinktól, nagyon csalódott vagyok, szégyellem magam. Azt mutattuk, nem állunk készen arra, hogy többet érjünk el. Szerencsére van még két meccsünk, hogy megmutassuk, van még bennünk erő

 – zárta Szrdjan Blagojevics.

Az FTC trénere szerint fizikálisan sokkal jobbak voltak

A Ferencvárost irányító Dejan Sztankovics elismerte, hathatott rájuk a szurkolók által bemutatott pirotechnikai-show, hiszen éppen ezután szerezték meg a vezető gólt, de minden meccsen érzi a drukkerek jelenlétét, ami sokat jelent a csapatnak. – Nekem mind a kilencven perc tetszett, ha valaki az elejétől kezdve elemezte a meccset, láthatta, hogy végig hajtottunk, úgy játszottunk ahogy akartunk. A Debrecennek többet kellett futnia az első félidőben, de a fordulást követően fizikálisan sokkal jobbak voltunk, sohasem adtuk fel. Nem könnyű a motivációt fenntartani, de van még egy nagy célunk: a kupadöntő megnyerése – nyilatkozta Dejan Sztankovics.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában