Fotókkal, videókkal

2024.05.05. 20:42

DVSC: Szorosnak indult az FTC elleni rangadó, de nagyon csúnya lett a vége…

Nem tudott a Loki belerondítani a Fradi születésnapi ünnepébe. A félidőben még gól nélküli döntetlen volt az állás, de a fővárosiak a második játékrészben kiütötték a DVSC-t.

Tóth Huba Elemér

Az FTC a második félidőben gálázott, a Lokisták számára rémálom lett a vége...

Forrás: Török Attila/Nemzeti Sport

A nemzetközi kupaindulást érő helyért küzdő DVSC az Újpest elleni győzelmet követően vasárnap 18.30-tól a már biztosan bajnok Ferencváros ellen idegenben lépett pályára az OTP Bank Liga 31. fordulójában. Mivel a Fehérvár és a Puskás Akadémia is nyert – előbbi az MTK Budapest ellen 4–0-ra, míg utóbbi a Kisvárda ellen 4–2-re –, a piros-fehérek még inkább eredménykényszerben mérették meg magukat.

Szrdjan Blagojevics a Megyeri Balázs – Baranyai Nimród, Meldin Dreskovics, Dusan Lagator, Ferenczi János – Hamzat Ojediran, Szuhodovszki Soma – Brandon Domingues, Dzsudzsák Balázs, Vajda Botond – Bárány Donát összeállítású kezdőcsapatot küldte pályára. Noha a tét nélkül játszó FTC megtehette volna, hogy alapjátékosai helyett azokat szerepelteti, akik idén kevesebbet kaptak lehetőséget, de ott volt az elejétől kezdve Dibusz Dénes, Adama Traoré, Cristian Ramirez, vagy éppen az NB I. góllövőlistáját vezető Varga Barnabás. A Loki nehéz, de nem lehetetlen feladatnak nézett elébe, és mivel a fővárosiak az utóbbi két alkalommal – előbb a bajnokságban, majd a Magyar Kupában – nüansznyival fogtak ki a piros-fehéreken, a debrecenieknek volt miért visszavágniuk.

Szülinap és anyák napja

Dejan Sztankovics együttese már 14 forduló óta nem kapott ki, a gárdának ennél hosszabb bajnoki veretlenségi sorozata legutóbb a 2020/2021-es szezonban volt (18 mérkőzés). A zöld-fehér klub május 3-án ünnepelte a 125. születésnapját, a Lokomotív ebbe igyekezett belerondítani.

Mivel a rangadót anyák napján rendezték, így a helyi szpíker előre megkért minden szurkolót, hogy semmiképp sem szidalmazzák a másik édesanyját vagy mamáját. 

Aztán pedig olyat láttunk, amit még soha: a játékosok az édesanyjukkal vonultak ki a gyepszőnyegre, az érzelmes pillanatot pedig a Groupama Arénában szinte mindenki megörökítette.

20240505  FTC DVSC debrecen  ferencváros Török Attila Nemzeti Sport
A játékosok és az anyukáik
Forrás: Török Attila / Nemzeti Sport

Az FTC-nek és a DVSC-nek sem volt sok helyzete

Traoré a mérkőzés első percében a szívbajt hozta a Loki-szurkolókra, az első helyzetéből gólt szerzett, azonban Antal Péter játékvezető a találatot les miatt érvénytelenítette. Nem sokkal később Lisztes Krisztián egy cselsorozat végén lőtt a kapu mellé. Aztán már a DVSC-játékosok előtt is adódtak kisebb lehetőségek, a 12. percben Baranyai labdája egy méterrel a léc felett szállt el. A debreceniek 25-öse aztán hátul is bizonyított, Varga Barnabás visszahúzós cselét fontos pillanatban, a tizenhatoson belül hatástalanította. A 20. minutumban Ferenczi próbálkozott, ám ő sem talált kaput.

Csordogált a mérkőzés, az előző Loki–Fradi rangadóhoz képest lassabb volt az iram. A szép számmal megjelenő debreceni szurkolók ezúttal is nagyszerűen biztatták szeretett csapatukat. 

Megyeri Balázs óriásit védett

Fél óra elteltével is 0–0 volt az állás, a veszélyesebben játszó FTC ellen a Vasutas védelme jól működött. Feljegyezhettük, mikor Abu Fani beadását Traoré az ötös vonaláról mellé fejelte, majd Varga elől mentettek szögletre a hátvédek. Traoré a kapu torkából sem tudott betalálni, mert Dreskovics felrúgta az égbe a labdát előle. A mali csatár a 40. percben már csak Megyerivel állt szemben, de a cerberus megoldotta feladatát – hatalmas bravúrral, a lehető legtökéletesebb ütemben érkezve mentett. Több helyzet már nem is volt, így a felek gól nélküli döntetlennél vonulhattak az öltözőbe.

Fordulatosan folytatódott

A félidőben cserélt a DVSC: Ojediran helyett Olekszandr Romancsuk érkezett, míg Szuhodovszkit pedig Tuboly Máté váltotta. A második játékrész elején a hazai lelátón körben égett a pirotechnika, így néhányan a füsttől nem is látták, hogy a 48. percben a Fradi vezetést szerzett. Cissé lövését ugyan még kiszedte a léc alól Megyeri, aki aztán Abena próbálkozását előbb ugyan lábbal védte, de a Suriname-ból származó játékos az újabb kipattanót már értékesítette (1–0).

Azt FTC nyolc perc múlva pedig megduplázta előnyét: Abu Fani passza után Traoré éles szögből zörgette meg a hálót (2–0).

Ezt követően még inkább felpörögtek az események, hiszen hiszen előbb Varga kihagyta a kihagyhatatlant, majd a 63. minutumban jött Vajda Botond, és jobb szélről, rendkívül éles szögből kilőtte a jobb felsőt (2–1), ezzel újra éltek a DVSC reményei a pontszerzésre.

Nyílt az olló a Fradi javára

Azonban pillanatok múlva Lisztes büntetőt harcolt ki, amit Varga értékesített (3–1), sőt, Abena tovább növelte az előnyt (4–1).

A 73. percben újra kettős cserére szánta el magát a Loki: Domingues helyett Szécsi Márk, Dzsudzsák helyett pedig Sztefan Loncsar érkezett. Megyeri aztán hiába védett nagyot, a 80. percben Abu Fani feltette a pontot az i-re (5–1).

Szorosnak indult, de rémálom lett a vége a Loki számára, a cívisvárosi játékosok földre rogytak a végén. A DVSC-nek már csak egy hajszálnyi esélye maradt a nemzetközi kupaindulás kiharcolására, folytatás egy hét múlva hazai pályán a Fehérvár ellen.

 

A tények

Labdarúgó OTP Bank Liga, 31. forduló

Ferencvárosi TC–Debreceni VSC 5–1 (0–0)

Groupama Aréna, Budapest. 11 959 néző. Vezette: Antal P. (Theodoros, Rózsa).

FTC: Dibusz – Botka, Cisse, Abena, Ramirez (Pászka, 81.) – Maiga, Katona B. (Ben Romdhan, 73.) – Traore (Sevikyan, 73.), Abu Fani (Tóth, 81.), Lisztes (Kodro, 73.) – Varga B. Vezetőedző: Dejan Stankovics.

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovics, Lagator, Ferenczi – Ojediran (Romancsuk, 46.), Szuhodovszki (Tuboly, 46.) – Vajda (Kocsis, 85.), Dzsudzsák (Loncsar, 73.), Domingues (Szécsi, 73.) – Bárány. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.

Gól: Abena (49., 72.), Traore (56.), Varga B. (68.), Abu Fani (80.), illetve Vajda (63.).

Sárga lap: Varga B. (58.), illetve Lagator (58.), Tuboly (74.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában