Helyi sport

2024.04.21. 11:59

Nem a pályán szenvedte el a legrosszabb balesetét Debrecen világbajnok bmx-ese

Egy közúti balesetben egyszer szilánkosra tört az arccsontja; a sportoló erről is beszélt a Mandinernek adott interjújában.

Haon.hu

Kempf Zoltán világbajnok bmx-es

Forrás: Napló-archív

Március végén jelentették be sajtótájékoztatón, hogy a Debreceni Sportiskola leigazolta Kempf Zoltán világbajnok bmx-est, akinek nem titkolt célja, hogy kijusson az idei olimpiára. A sportolóval nemrég interjút készített a Mandiner, a beszélgetésben a pályája, a sérülések és Párizs is szóba került.

Mint mondta, egy YouTube-videó hozta meg a kedvét a sportághoz még 2010-ben. A közvetlen környezete először hobbiként kezelte az egészet, de miután bebizonyította, hogy jó benne, elkezdték komolyan venni, támogatni.

Kezdetben, mivel nem nagyon voltak tapasztalt támogatók, oktatók mellettem, több zúzódásom, rándulásom volt, de a profi védőfelszerelések és a rutin, a tapasztalat segített. Műtötték a bokámat, volt izomszakadásom, de a legrosszabb egy pályán kívül történt közúti kerékpáros baleset volt, szilánkosra tört arccsonttal

– emlékezett vissza a Zozo becenevű sportoló, aki ezután az olimpiai kvalifikáció menetéről is beszélt. „Nagyon bonyolult a kvalifikáció, a szövetségek és versenyzők sem tudják pontosan értelmezni, így még nem tudjuk pontosan. Összesen, az egész bmx-es világ számára 12 helyet osztanak ki, van esélyünk, de több nagyobb, rutinosabb országot kell magunk mögé utasítani, ami borzasztó nehéz feladat lesz” – magyarázta a bmx-es, akit a 2020-as Exatlon című műsorban ismerhetett meg az ország.

Kempf próbál minél több fiatalt a sportolás felé terelni, és úgy érzi, jól halad a kitűzött céljai megvalósításával, de a párizsi kvótát még mindenképpen szeretné bezsebelni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában