Ökölvívás

2024.01.16. 19:52

Pofonokban nem volt hiány a Bocskai nyitónapján

Több hajdúsági kötődésű ökölvívó is éremesélyes a tornán.

Molnár Szilárd

A hölgyek is osztották a pofonokat rednesen

Forrás: Molnár Péter

A selejtezőkkel kezdetét vette a 68. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny. A keddtől szombatig tartó megmérettetésen 11 ország 128 bunyósa méri össze tudását a Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Az első három nap a selejtezőké a két felállított ringben, pénteken az elődöntők és a női finálék lesznek, míg szombaton a férfiak döntőit rendezik.

Míg a szorítóban a jelen és a jövő klasszisait figyelhettük, addig a ring mellett olyan korábbi kiválóságok tűntek fel, mint Gedó György olimpiai bajnok, az olimpiai bronzérmes, amatőrként és profiként is világbajnok Erdei Zsolt, valamint az ugyancsak korábbi profi világbajnok bokszoló Balzsay Károly .

Adok-kapok

A nyitónap elején a hölgyeké volt a főszerep. A második számú, B ringben kezdődtek a küzdelmek, Pap Katát győzte le jogosan mongol ellenfele. Innentől már mindkét szorítóban folyamatos volt a küzdelem, amit egyedül a hivatalos megnyitó ünnepség szakított félbe.

A második párban rögtön magyar rangadót rendeztek, az országos bajnokságot még kihagyó, de 2014 óta magyar válogatott Szűcs Szabina a műtétét követően komoly erőnléti munkát végzett azért, hogy ott lehessen Debrecenben.

Ellenfele, Dobos Rebeka nem ijedt meg a rá váró feladattól, folyamatos volt az adok-kapok, de végül a pontosabban és többet ütő Szűcs kezét emelték a magasba a három menet végén, egyáltalán nem érdemtelenül.

 

Büszkék

Következett a megnyitóünnepség, amelyen minden országot egy versenyző képviselt, kezében hazája zászlajával. A felsorakozott ökölvívókat Barcsa Lajos alpolgármester és Rácz Attila, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség ügyvivő testületének elnöke köszöntötte.
– Immár 68. alkalommal rendezzük meg Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt, amely egyedülálló eredmény, hiszen nem sok ilyen nagy múltra visszatekintő viadal van – hangsúlyozta Barcsa Lajos. –

Debreceniként büszkék vagyunk erre, köszönjük a szövetség együttműködését, segítségét abban, hogy idén is létre jött a verseny.

A nézőknek jó szórakozást, az ökölvívóknak pedig fair, sérülésmenetes versenyzést és sok sikert kívánok – fogalmazott az alpolgármester.
Az ugyancsak erős cívisvárosi kötődéssel bíró Rácz Attila, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség ügyvivő testületének elnöke megköszönte a város és a szervezők erőfeszítéseit azért, hogy 68. alkalommal is sikerült megrendezni az emlékversenyt. – A Bocskai az elmúlt évtizedek alatt Európa egyik legjelentősebb ökölvívó eseményévé nőtte ki magát.

Mivel 2024 az olimpia éve lesz, ez a megmérettetés kiválóan illik a felkészülésbe, biztos vagyok benne, hogy remek tornát láthatunk majd idén is

– fogalmazott az elnök, majd folytatódott a pofonosztás a ringben.
Az első nap nem volt hajdúsági kötődésű bokszoló, de a folytatásban majd többekért – Bernáth Attila, Komjáthi Nóra (mindkettő DVSC), Czifra Diána (HSE) – szoríthatunk, akik közül többen éremesélyesek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában