Politika

2024.05.10. 16:06

Pósán László: „Kozma Éva saját érdekeit állítja be társadalmi elvárásnak”

A debreceni honatya tartott sajtótájékoztatót arról, hogy a napokban kiderült: az akkumulátorgyártás ellen felszólaló aktivista benzinkutak üzemeltetéséből keresi kenyerét.

Bekecs Sándor

Pósán László szerint Kozma Éva saját érdekeit állítja be társadalmi elvárásnak

Forrás: Napló-archív

Mint arról korábban beszámoltunk, a debreceni 1693 blog meghökkentő összefüggést tárt fel a Mikepércs Anyák a Környezetért Egyesület elnökéről (MIAKÖ). Mint ismeretes, a mikepércsi nő rendszeresen szólal fel a debreceni akkumulátorgyár megépülése ellen szervezett megmozdulásokon. Az elektromobilitás alapját jelentő energiatárolás iparágát támadó környezetvédelmi szószóló, Kozma Éva valójában benzinkutak fenntartásából keresi kenyerét. A MIAKÖ székhelye ugyanis az Opten céginformációs adatbázis alapján megegyezik annak a betéti társaságnak a bejegyzett címével, amely két berettyóújfalui és egy biharkeresztesi MOL bezinkutat üzemeltet, az adatbázisban pedig társtulajdonosként szerepel a mikepércsi asszony is. Az 1693 megkereste a MOL Nyrt.-t is, akik megerősítették, hogy a kérdéses vállalkozás valóban mindhárom üzemanyagtöltő állomással összekapcsolható.

Kozma Éva, a Mikerpércsi Anyák a Környezetért Egyesület elnöke valójában benzinkutak fenntartásából keresi kenyerét
Kozma Éva, a Mikerpércsi Anyák a Környezetért Egyesület elnöke valójában benzinkutak fenntartásából keresi kenyerét 
Forrás: Napló-archív

Politikai célokat szolgál Kozma Éva „harca”

Az 1693 nevű blog oknyomozása egy olyan érdekességre talált, amely nagyon hasonlít egy európai gyakorlatra. A Greenpeace hosszú évek óta fellép az atomenergia-fejlesztés ellen, de az olajipar ellen nem. Ez viszont nem véletlen, ugyanis kiderült, hogy nem más áll mögöttük, mint az olajlobbi. Ugyanez a helyzet jelent meg most Debrecenben

– mondta május 10-i sajtótájékoztatóján Pósán László országgyűlési képviselő.

Mint felidézte, a zöld technológia és az energiatárolás ellen már a kezdetek óta szerveződik egy politikai célokat követő társaság, a MIAKÖ, melynek vezetője többek között arról is elhíresült, hogy a magánszféra szentségét megsértve szervezett tüntetést a debreceni polgármester háza elé. Legutóbb pedig Magyar Péter debreceni gyűlésén szólalt fel – ahogy korábban is – a zöld technológiai átállás ellen.

Az édesanyák közössége mögé bújva lobbizik az elektromobilitás ellen

– Természetesen mindenkinek szíve-joga, mit gondol a világ változásairól. De az már vet fel kérdéseket, hogy Kozma Éva társtulajdonosa egy olyan vállalkozásnak, amely benzinkutakat üzemeltet. Ráadásul az egyesülete is ugyanezen cég székhelyére van bejelentve – fogalmazott a honatya. Véleménye szerint az egyesületi elnöke mellett azok állnak, akiket érdekeltté tett vagy megtévesztett. 

Eszköznek használja azokat a szülőket, gyerekeket, akik saját meggyőződésükből álltak be mellé 

– fogalmazott.

Pósán László kifejezte, egyéni érdeket széleskörű társadalmi elvárásként beállítani, hazugság, emberek megtévesztése. – Ráadásul mindezt az édesanyák közössége mögé bújva teszi. Mennyire tekinthető anyának az, aki olyan nőverő, édesanyát bántalmazó ember mögé áll be, mint a Magyar Péter – vetette fel a honatya.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában