Zöld jövő?

2024.05.09. 18:31

Környezetvédelemről beszél Kozma Éva, miközben benzinkútjai vannak

Így már érthető, hogy inkább a tankolást népszerűsítené az akkumulátorok helyett.

Haon.hu

Kozma Éva, a Mikerpércsi Anyák a Környezetért Egyesület elnöke

Forrás:  MW-archív

Meghökkentő összefüggést bogozott ki a debreceni 1693 blog Kozma Éváról, a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület elnökéről (MIAKÖ). Mint ismeretes, a mikepércsi nő rendszeresen szólal fel a debreceni akkumulátorgyár megépülése ellen szervezett megmozdulásokon.

Az ellenvéleménnyel önmagában nem lenne probléma, a blog szerint azonban álságos dolog, hogy míg Kozma Éva a környezetvédelem szószólójaként szerepel, valójában benzinkutak fenntartásából keresi a kenyerét.

A MIAKÖ székhelye ugyanis az Opten céginformációs adatbázis alapján megegyezik annak a betéti társaságnak a bejegyzett címével, amely két berettyóújfalui és egy biharkeresztesi MOL bezinkutat üzemeltet, az adatbázisban pedig társtulajdonosként szerepel a mikepércsi asszony is.

Az 1693 megkereste a MOL Nyrt.-t is, akik megerősítették, hogy a kérdéses vállalkozás valóban mindhárom üzemanyagtöltő állomással összekapcsolható.     

A blog képmutatónak tartja, hogy egy benzinkút tulajdonos folyamatosan hergeli és hevesen buzdítja a debrecenieket az elektromobilitás ellen, miközben a környezet megóvásáról beszél. Annak ismeretében, hogy az unió zöld intézkedésként 2035-ől kiszorítaná a fosszilis energiahordozókkal meghajtott járműveket a tisztán elektromos autók javára, teljesen érthető, hogy ellenére van az akkumulátor-ipar kiépülése.

Az 1693 cikkje itt olvasható, tartalmazza az adatbázisok képernyőfotóit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában