A nap legfontosabb hírei

2024.05.09. 22:08

A legkisebbeknek tartogatták a legnagyobb örömhírt Hajdú-Biharban

Fejlesztésekről, örömteli eseményekről és több balesetről szóltak a hírek Hajdú-Biharban.

Haon.hu

Püspökladányban örülhetnek a kicsik és a szüleik

Forrás: Napló-archív

  • Két új csoportszobával bővült a püspökladányi Margaréta Bölcsőde, a fejlesztésre mintegy 250 millió forint uniós forrású támogatást nyert az önkormányzat. A beruházás eredményeként a településen 24-ről 48-ra bővült a bölcsődei férőhelyek száma. Mindemellett teljes körű energetikai felújítást végeztek a Szivárvány Óvodán, ahol cserélték a nyílászárókat, akadálymentesítették az épületet és napelemes rendszert telepítettek; továbbá akadálymentesítették a Napfény Óvoda épületét, s telepítettek rá napelemes rendszert.
  • A Cornea Bank Debrecen fennállásának 30. évfordulója alkalmából adták át a cornea (szaruhártya) ambulanciát, ami a legmodernebb eszközökkel segíti a betegségek korai felismerését és a műtétek precíz kivitelezését. 
  • Ott folytatja a 2024-es évet a Piruett Tánc Stúdió, ahol abbahagyta az előző esztendőt. A Hajdú-bihari Napló és a Haon.hu által kiírt, az „Év női csapata” kategóriában a közönségszavazást megnyerő egyesület táncosai idén is versenyről versenyre halmozzák az érmeket, portálunk megkeresésére pedig bemutatták hogyan működik a társulat, és miképp készülnek a május végi világbajnokságra.
  • Szántó Regina és Molnár Péter április 20-án mondták ki a boldogító igent. Esküvőjükre kaparós sorjegy volt a belépő, amit az újdonsült debreceni házasok a nászút után kapartak le.
  • Rendkívüli testületi ülés lesz pénteken Hajdúnánáson. Kiderült, közel húsz éve feltárt szennyezés miatt tart még mindig a kármentesítés a Tedej Zrt. központi telephelyén.
  • Meghökkentő összefüggést bogozott ki a debreceni 1693 blog Kozma Éváról, a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület elnökéről (MIAKÖ). Mint ismeretes, a mikepércsi nő rendszeresen szólal fel a debreceni akkumulátorgyár megépülése ellen szervezett megmozdulásokon.
  • Közlekedési baleset történt csütörtök reggel Debrecenben, autó és vonat karambolozott egymással, a baleset a Vértesi utcai vasúti átjáróban történt, a Basahalom utca közelében.
  • Karambolozott egy személyautó és egy furgon Hajdúnánáson, a Munkások útján, a Wesselényi utcánál, a személygépkocsiba beszorult két ember.
  • Végső búcsút vettek május 9-én, csütörtökön az egykori debreceni blues legendától, Csonka Valtertől családtagjai, pályatársai, zenésztársai és színházi személyek a Debreceni Köztemetőben. 

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában