Megérdemelt elismerés

2024.05.06. 15:34

Kitüntetések és elismerések sorát gyűjtötték be a vármegyei szakemberek a tűzoltóság napján

Számos hajdú-bihari szakember munkáját ismerték el az idei tűzoltóság napja alkalmából.

Haon.hu

Többen is elismerésben részesültek

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei kat

A tűzoltóság Napja alkalmából számos vármegyei szakember munkáját ismerték el április 26-án – tudatta a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Ahogy arra Fülep Zoltán tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő rámutatott, a hivatásos tűzoltók mellett az önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltókról sem feledkezett meg, kiemelte, hogy az elismertség alapja nemcsak az elhivatott és szakszerű munka, hanem az ennek révén kialakult társadalmi beágyazottság, amelynek keretében a tűzoltók magas státuszt képviselnek.

A tűzoltó önzetlenül segít, önként megy szembe a vésszel, de őt is várja otthon gyerek, házastárs, szülő, akik sok lemondás mellett támogatásukkal, megértésükkel, szerető gondoskodásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a tűzoltók szolgálatról szolgálatra a maximumot nyújthassák

– mondta a tábornok, aki az ünnep, a jelen dicsérete mellett az emlékezés idejére, a hősies helytállás közben életüket vesztett társakra is emlékezett.

Hajdú-Bihar vármegyéi szakembereket is szép számmal díjaztak

A szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, főigazgató soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá Kohut Pál Zoltán tűzoltó századost, a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kiemelt főelőadóját, valamint Kovács Imre tűzoltó századost, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadóját.

Tűzoltósági tanácsosi címet kapott Földvári Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, a Püspökladányi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője, valamint Vidáné Tamási Eszter tűzoltó alezredes, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humánszolgálat vezetője.

Önkéntesen végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Kovács Herman, a NAGISZ Zrt. vezérigazgatója Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet vehetett át.

Beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítették

  • Földesi István tűzoltó főtörzszászlóst, Debreceni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 
    különlegesszer-kezelőjét,
  • Horváth Sándor Zsolt tűzoltó alezredest, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi 
    Igazgatóság osztályvezetőjét,
  • Kiss Viktor tűzoltó főtörzsőrmestert, a Püspökladányi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 
    beosztott tűzoltóját, 
  • Sallai László tűzoltó törzszászlóst, a Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 
    szerparancsnokát,
  • Spisák Petrát, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt 
    szakügyintézőjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában