Életmentés a lakásban

2024.05.04. 19:44

Megszólaltak a tűzoltók, akik a halálból hoztak vissza egy debreceni orvost – videóval

A sérült férfit megmentő Szabó Péter és Kőrösi Balázs nem tartják magukat hősnek.

Haon.hu

Szabó Péter tű. őrmesternél szerencsére volt érszorító, pedig ez nem is tartozik a felszerelésükhöz

Forrás: Tények

Nyilatkozott a Tényeknek a két tűzoltó, akik egy, a saját lakásában megsérült orvost élesztettek újra még hétfőn Debrecenben. A bajba került férfi tudta, hogy nagy a gond, ezért hívta a mentőket, de az ajtó kinyitása miatt a debreceni hivatásos tűzoltók is vonultak, ők értek először a helyszínre. Szabó Péter tű. őrmester és Kőrösi Balázs tű. törzsőrmester betörte a lakás ajtaját, és megkezdte az orvos újraélesztését, ami sikerrel zárult.

A hírműsorban elhangzottak szerint a férfi erősen vérzett a karján. – A kollégám megvizsgálta, látszódott rajta, hogy nincs pulzusa, nincs légzése, és elkezdte az újraélesztését – mondta Kőrösi Balázs. A Tényekben arról is volt szó, hogy Szabó Péter korábban mentőápolónak tanult, így rutinosan nyújtott segítséget. Ráhelyezte az érszorítót a sérült testrészre, majd felváltva folytattuk az újraélesztést. A kis eszköz nem tartozik a felszerelésükhöz, de Szabó Péter mindig a kabátjában tartja.

Ez az eset is mutatja, hogy bármikor szükség lehet rá

– emelte ki a tűzoltó, aki egyébként másodjára használta a szorítót.

Az újraélesztést később a mentők vették át, a férfit kórházba vitték. Az életmentő tűzoltók nem tartják magukat hősnek, azt mondták, felemelő érzés volt, hogy visszahozták a sérült férfit az életbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában