Happy end

2024.04.05. 08:54

A biztonságos rendőrautóban ért véget a Monostorpályi útnál elkószált Imike nagy kalandja

A gyereket még azelőtt megtalálták a járőrök, hogy az édesanya értesítette a hatóságokat.

Haon.hu

Rendőrök találtak rá az elkószált kisfiúra

Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség

Rendőrök találtak rá egy debreceni otthonából elkószált hároméves kisfiúra március 15-én reggel. Az édesanyja néhány perccel később ijedten hívta a hatóságot, amikor nem találta Imikét, a kicsi azonban addigra már biztonságban volt a rendőrautóban, számolt be Facebook-oldalán a Zsaru Magazin, amelynek a gyereket megtaláló főtörzszászlósok, Veres Barna és Bakk Imre idézték fel a történteket.

Debrecen kertvárosában, a hétvégi házas övezetben járőröztünk Bakk Imre főtörzszászlóssal, amikor észrevettünk egy kisfiút. Nem lehetett több három-négy évesnél. A kerítés mellett guggolt, és a résen keresztül nyúlkált be egy kutyához – mesélte Veres Barna, a Debreceni Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka. Bakk Imre hozzátette, senkit nem láttak a környéken, ezért megálltak az autóval, majd odamentek hozzá.

Leguggoltam az aprósághoz, majd megszólítottam: »Szia, te mit csinálsz itt? Meg tudod mondani a nevedet?« A kicsi felnézett rám, majd talpraesetten rávágta: »Imike vagyok!« »Szervusz, képzeld, én is Imre vagyok!« – feleltem neki, majd az ölembe vettem.

Aztán beültettük a szolgálati autóba előre, Barna pedig a fejére tette a tányérsapkát. Alig telt el néhány perc, amikor a tevékenységirányító központ munkatársa hívott minket, hogy eltűnt egy hároméves kisfiú, a Monostorpályi út külső, erdős részéről. Mi boldogan jelentettük, hogy nem kell már keresni, velünk van – részletezte Bakk Imre.

Kiderült, hogy a kisfiút az édesanyja először az otthonuktól néhány méterre lévő erdőben próbálta keresni, és amikor nem találta, azonnal értesítette a hatóságot. A gyereket annyira hamar megtalálták, hogy keresőcsapatot sem kellett összeállítani. Egy férfi, aki a rendőrök mellett ment volna el, felismerte a gyereket. Megkérték, hogy hívja fel Imike édesanyját, aki néhány perc múlva meg is érkezett a fiúért.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában