Villamos és autóbusz ütközött Debrecen belvárosában

Akt.:
Villamos és autóbusz karambolozott a debreceni belvárosban
Villamos és autóbusz karambolozott a debreceni belvárosban - © Fotó: Matey István
Debrecen – Debrecen belvárosában 17 óra 25 perckor eddig tisztázatlan körülmények között a Kossuth térről a Nagyállomás felé tartó villamos, valamint egy Széchényi utcáról Kossuth utca irányába tartó autóbusz ütközött, tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság illetékesétől.

A megyei katasztrófavédelem illetékese elmondta, a busz és a villamos ütközésekor a villamos kisiklott, melyet a tűzoltók áramtalanítottak.

bv-3Fotó: Matey István

A jármű sínre való visszahelyezését a DKV Zrt. végzi majd, melynek speciális eszköze van az ilyen esetekre.


Forrás: Youtube/PoliceHungary

Információink szerint a balesetben tizenhárman sérültek, őket a Kenézy kórházba szállították.

bv-1Fotó: Matey István

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a helyszínen információs pont üzemelt, ahol a sérültek hozzátartozói felvilágosítást kaphattak.

A baleset miatt a villamosok csak a Nagyállomás és a Szent Anna utca között, illetve a Kossuth tértől kifelé, vissza pedig a Kossuth térig jártak. A helyi autóbuszokat a Szent Anna utca felé terelték el. A rendőrség közleménye szerint a helyszínelési munkálatok csak 23 óra 20 perckor fejeződtek be.

bv-2Fotó: Matey István

A Széchenyi utcán és a Kossuth utcán egyaránt nagy volt a forgalmi dugó, de a rendőrség lezárta a Széchenyi utcát az Antall József utcai csomópontnál – az érkező autósokat a Hatvan utca, illetve az Arany János utca felé terelték -, így kora este már nem volt torlódás a környéken.

A DKV közleménye

Szerdán 17 óra 25 perckor a Piac utca Kossuth utca Széchenyi utca csomópontban egy menetrend szerinti DKV autóbusz és villamos ütközött össze.

A rendőrség szakértők bevonása mellett megkezdte a helyszínelést. A baleset következtében megsérülteket – köztük a villamos vezetőjét – a mentőszolgálat a helyszínen ellátta és kórházba szállította.

A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. utas-balesetbiztosítással rendelkezik és természetesen minden jellegű segítséget megad a sérülteknek és hozzátartozóiknak – olvasható a DKV közleményében.

A helyszínelés és műszaki mentés befejeztével megkezdődött a kereszteződés törmelék-mentesítése, annak érdekében, hogy minél hamarabb meginduljon a közúti közlekedés a csomópontban.

A cég köszöni az utasok és a járművezetők türelmét!


Kövesse élőben a debreceni közlekedési helyzetet a Waze térképének segítségével: