Helyi közélet

2015.02.11. 09:41

Jegyzet: Mozognak a halmazok

<em>Az egyik ajtón ki, a másikon be. A jelek szerint nagyjából így lehet összefoglalni az MTVA humánpolitikájának lényegét. Amióta létrejött az állami média mamutja, folyamatosak a csoportos létszámleépítések a cégcsoportnál. Több száz dolgozótól váltak meg. </em>Orosz Csaba jegyzete.

Az egyik ajtón ki, a másikon be. A jelek szerint nagyjából így lehet összefoglalni az MTVA humánpolitikájának lényegét. Amióta létrejött az állami média mamutja, folyamatosak a csoportos létszámleépítések a cégcsoportnál. Több száz dolgozótól váltak meg. Orosz Csaba jegyzete.

A legújabb hírek szerint most újabb 177 munkatársat rúgnak ki. Csemege, hogy a volt kormányszóvivő feleségét, Giró-Szász Krisztinát is „lapátra teszik”. De azért lehet, hogy az egyre szaporodó külső gyártású műsorok valamelyikében még visszatér. Az is érdekes, hogy miközben egyfolytában racionalizálnak, az új belépők tömegei előtt szélesre tárva áll az ajtó. Egymás sarkát tapossák az újabb és újabb „világmegváltó” riporterek. Akad közöttük olyan „zseni”, aki az ING bank nevét, ing banknak (mint a ruhadarab) ejti ki a száján, és olyan is, aki miközben élőben a csekkautomata nagyszerűségéről áradozik, a masina éppen bedöglik. Kicsire nem adunk. Március 15-én életre kel az M1-ből kreált nemzeti hír tévé. Nincs kétségem afelől, hogy a Simicska-féle kifakadás nyomán felmondott főszerkesztők, főszerkesztő-helyettesek és a Hír Tv-ből mostanában távozók, kirúgottak jelentős része ott új otthonra talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában