A pszichiátriai osztályon kezelték a beteget, aki miatt tűz keletkezett a Kenézyben

Akt.:
A pszichiátriai osztályon kezelték a beteget, aki miatt tűz keletkezett a Kenézyben
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Felgyújtotta az ágyát egy pszichiátriai beteg a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban vasárnap reggel. A rendelkezésre álló információk szerint a gyújtogató beteg az eset után elszaladt, de az intézmény területét nem tudta elhagyni.

Az osztályon fekvő mintegy 50 beteget biztonsági okok miatt átmenetileg az intézmény más osztályain helyezték el, mert az épületrészben nincs áram. Egy dolgozót gyenge füstmérgezéssel ápolnak a sürgősségi osztályon, a betegek közül senki sem sérült meg. A tüzet valószínűleg az okozhatta, hogy a beteg nem a terápiás célból kijelölt helyen dohányzott. (A szabályozás szerint a kórházak többi osztályával ellentétben a pszichiátriai osztályokon terápiás okokból kijelölt helyen engedélyezett a dohányzás.)

kenezy
Fotó: Derencsényi István

Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják, az intézmény együttműködik a hatóságokkal.

A Debreceni Egyetem kéri, hogy a szerkesztőségek az intézmény területén ne forgassanak. Az esetről további információt a vizsgálat lezárásakor ad az intézmény.

– Debreceni Egyetem –


Hajdú-Bihar - A hétvége sem telik el eseménytelenül a katasztrófavédelem munkatársainak. Tiszavasváriban, a Szabolcska Mihály utcában egy nyolcvan négyzetméteres családi ház kéményében a lerakódott korom izzani kezdett, szombaton délután. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segít...