Tömegnyomor van a pótlókon

Nem mindig tudnak csuklós buszt küldeni villamospótlóként
Nem mindig tudnak csuklós buszt küldeni villamospótlóként - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nincs elég villamospótlónak is megfelelő csuklós autóbusz.

  • Befejezték hétfőn a Széchenyi és a Kossuth utca, valamint a Szent Anna és a Miklós utca kereszteződések Nagyállomás felőli oldalán a síncserét. Ezután hozzákezdtek a beruházás második üteméhez, ugyanezekben a kereszteződésekben a Nagytemplom felőli oldalon is kicserélik a síneket.
  • A DKV-nál úgy látják, hogy amennyiben az időjárás is engedi, tartani tudják a július 15-ei befejezési határidőt. Terveik szerint július 16-án, üzemkezdettől újra elindul a menetrend szerinti villamosközlekedés. Addig is arra kérik az autósokat, hogy vezessenek körültekintően, figyeljenek az ideiglenes forgalmi rendre.
  • Közben a villamospótló buszokkal közlekedő utasok arra panaszkodnak, hogy reggel gyakorta zsúfoltság tapasztalható ezeken a járműveken. A DKV szerint kevés szabad csuklós busz áll erre a feladatra rendelkezésükre. Amennyiben valamelyik műszaki hiba miatt kiesik, csak szólókkal tudják pótolni.

Több, eddig az 1-es villamossal közlekedő utas arra panaszkodott nálunk mostanában, hogy a pályafelújítás idején közlekedő villamospótló autóbuszokon reggelente időnként zsúfoltság tapasztalható.

Csohány Andrea, a DKV Zrt. kommunikációs- és marketingelőadója azt közölte, hogy a közlekedési cég a villamospótló autóbuszokat a kora reggeli és esti órákban 10 percenként, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban 6 percenként közlekedteti.

Kevés busz áll rendelkezésre

A DKV Debrecen autóbusz-közlekedését összesen 125 autóbusszal biztosítja. A konzorciumi partner Inter Tan-Kerrel kötött szerződés értelmében, tanítási szünet ideje alatt is meghatározott darabszámú járművet indítanak részükre. Ezen darabszámon felül nincs lehetőségük további autóbuszokat igénybe venni, ugyanis a nyári időszakban végzik az autóbuszok nagy szervizelését és műszaki vizsgáztatását – ismertette az illetékes.

vpKora reggel és este 6 és 10 percenként indulnak | Fotó: Derencsényi István

A villamospótló buszok közül jelenleg nyolc, sok utas szállítására alkalmas, csuklós és egy kisebb szóló.

Csuklós helyett szólóval

Amikor meghibásodás miatt kiesik egy csuklós, csak szólókkal tudják pótolni.

v44Fotó: Derencsényi István

A ­többi csuklós autóbusz ugyanis más olyan vonalakon közlekedik, ahol többen utaznak. Amennyiben azokat irányítanák át villamospótlónak, ott alakulna ki zsúfoltság – válaszolta kérdésünkre a cég kommunikációs és marketing előadója.

OCs


Síncsere a Piac utcán
Debrecen - Jól haladnak a szakemberek az 1-es villamosvonal felújítási munkáival. Vasárnap befejezik a Széchenyi és Kossuth, valamint a Szent Anna és Miklós utca kereszteződések Nagyállomás felőli oldalán a síncserét. Július 2-án, hétfőn reggel kezdődik a második ütem, a Nagytemplom felőli oldalo...

A 30 fokot meghaladó melegben már jólesik a klíma
Debrecen - Panaszos utasok azt sérelmezik, hogy nagy melegben sem működik klíma a buszokon. Az első nyári hónap végén járunk, egy időre a kánikula is beköszöntött, ám tapasztalataink szerint mégis csak elvétve működtek, működnek a helyi autóbuszokon a légkondicionáló berendezések. Az üzemelt...