Sport

2018.09.28. 19:01

Evezős ob - Galambos és Gadányi nyert egypárban

Budapest - A férfiaknál Galambos Péter, a nőknél Gadányi Zoltána diadalmaskodott egypárban az evezősök országos bajnokságának pénteki nyitónapján, Csepelen.

Budapest - A férfiaknál Galambos Péter, a nőknél Gadányi Zoltána diadalmaskodott egypárban az evezősök országos bajnokságának pénteki nyitónapján, Csepelen.

Galambos két héttel ezelőtt, a plovdivi világbajnokságon könnyűsúlyú egypárban indult, egypárban akkor Pétervári-Molnár Bendegúz képviselte a magyar színeket, aki most az ob-n második lett.

Szierer János szövetségi kapitány szerint úgy is meglepetés született, hogy Galambos a tavalyi ob-n is legyőzte Pétervári-Molnárt.

"Azért könnyűsúlyúként nem szokás legyőzni normálsúlyú egységet, főként nem ennyire magabiztos különbséggel. Peti számára ez a siker biztos óriási motiváció, Bendegúznak meg figyelmeztető jel kell, hogy legyen" - értékelt az MTI-nek szakember. Hozzátette: a többi számban elmaradt a meglepetés, a válogatottak és az esélyesek jól teljesítettek.

Női egyárban Gadányi azt a Bene Dorottyát utasította maga mögé, aki Plovdivban a női mezőnyben a magyar csapat egyetlen vb-indulója volt egyesben, igaz, akkor könnyűsúlyban nevezett.

Kettesben sem született meglepetés, a férfiaknál (Juhász Adrián, Simon Béla) és a nőknél (Polivka Dóra, Krémer Eszter) is a favorit egység győzött. Simon önkritikusan elárulta, hogy a magyar versenyekre nehéz motivációt találniuk, ráadásul két héttel a vb után vannak, így az elmúlt napokban keveset edzettek. Ennek ellenére úgy érzi: nagyon tisztességesen álltak hozzá a viadalhoz, és ennek megfelelően teljesítettek is.

A férfiaknál könnyűsúlyban a négyest és a négypárt is a győriek nyerték meg, méghozzá ugyanabban az összeállításban.

A háromnapos ob-n szombaton kilenc, vasárnap hét versenyszámban avatnak bajnokot.

- MTI -


Eredmények, a győztesek

férfiak:

egypár (13 induló/olimpiai szám): Galambos Péter (Vác VEC) 6:39.98 perc

kettes (13/o. sz.): Pénzügyőr SE (Juhász Adrián, Simon Béla) 6:17.40 p

kormányos kettes (9): Győri AC (Szlovák Rajmund, Ocsenász Gergő, kormányos: Kiss Bence) 7:13.72 p

könnyűsúlyú négyes (6): Győri AC (Szlovák Bence, Szabó Bence, Szigeti Roland, Forrai Dávid) 6:14.54 p

könnyűsúlyú négypár (7): Győri AC (Forrai Dávid, Szlovák Bence, Szabó Bence, Szigeti Roland) 5:56.40 p

nők:

egypár (16/o. sz.): Gadányi Zoltána (Külker EK Óbuda) 7:44.51 p

kettes (10/o. sz.): Danubius NHE (Polivka Dóra, Krémer Eszter) 7:18.11 p

könnyűsúlyú négypár (3): Bajai Spartacus SC (Végh Nóra, Balogh Zsófia, Bartos Adél, Döbröntey Réka) 7:00.94 p

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!