Sport

2013.06.27. 07:52

Egyéni csúcs az első napon

Debrecen - Risztov visszalépett a döntőtől, Biczó címvédésre készül.

Debrecen - Risztov visszalépett a döntőtől, Biczó címvédésre készül.

A szerdai napon elkezdődött a CXV. Országos Úszó Bajnokság, amelynek a Debreceni Sportuszoda adott otthont. A délelőtt folyamán a kilátogatók az elődöntőket tekinthették meg. A 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében Risztov Éva debreceni hosszútávúszó olimpiai bajnok az ötödik helyen zárt, ezzel továbbjutott a középdöntőbe, azonban visszamondta indulását.

Döntését azzal indokolta, egy betegség miatt már az is kétségessé vált, hogy a balatonfüredi Európa Kupán rajthoz állhat-e, és nem akarja, hogy a barcelonai világbajnokságon rosszul teljesítsen az országos bajnokságon való indulása miatt. Éva már ezen a héten megkezdte felkészülését a vébére, a napokban elutazik Hódmezővásárhelyre és ott edz majd egészen a kiutazásáig.

Jól sikerült

A délutáni középdöntők és döntők fénypontja volt a 200 méteres férfi gyorsúszás. Ebben a számban több neves magyar úszó között Chad Le Clos szerepelt az indulók között. A döntő váratlan meglepetéseket hozott, hiszen a szám címvédője, Kis Gergő harmadikként ért célba Bernek Péter után, az első helyen pedig a dél-afrikai származású Chad Le Clos végzett, azonban magyar bajnokként Berneket hirdették ki.

A nap második döntőjében, a 200 méteres pillangóúszásban Risztov visszalépése után ugyan nem volt debreceni érdekeltség, azonban itt is izgalmas versenynek lehettek tanúi a nézők. Végül Hosszú Katinka, a Vasas SC versenyzője zárt az első helyen, mögötte ért célba Szilágyi Liliána, majd Kapás Boglárka. A középdöntők során a hajdúsági indulók közül 100 méteres pillangóúszásban Biczó Bence a második legjobb idővel került a döntőbe, a Debreceni Aquasport úszója, Molnár Dániel viszont nem jutott tovább. A Debreceni Sportcentrum és Sportiskola fiatal úszójának, Uszin Csanádnak 100 méter mellen nyújtott időeredménye sem ért döntőbe jutást. Biczó Bence a 100 méteres számának leúszása után értékelte az országos bajnokság első napját:

- Elő- és középdöntőben úsztam a mai napon, ami szerintem nagyon jól sikerült, hiszen 100 méteren 54 másodperc alatti időeredményt tudtam elérni, ez közel áll az egyéni legjobb időmhöz. Ennek nagyon örülök és a 200 méterhez is bizakodóan állok hozzá. Ma délelőtt bemelegítésként indultam a 200 méteres gyorsúszásban, illetve a 100 pillangóra koncentráltam. Holnap délután ennek a számnak a döntőjén veszek részt, pénteken a 200 méteres, szombaton pedig az 50 méteres pillangóban úszok.

A fő számom a 200m-es pillangó, ott szeretnék címvédőként szerepelni, mert az utóbbi két évben sikeresen vettem ezt az akadályt. A 100 méteres pillangó nekem kiegészítő számnak számít, ebben az egyéni csúcsot tűztem ki célként, hiszen a múlt héten Franciaországban sikerült ezt teljesítenem, de most még az ott elért eredményemet is szeretném túlszárnyalni. Szerintem egész gyors vagyok, a felkészülésem nagyon jól sikerült, úgyhogy minden esély megvan rá, hogy jól kijöjjön a forma – mondta Bence, majd a hajdúsági versenyzők eredményeiről beszélt.

- Amennyire volt rá lehetőségem, figyelemmel követtem a többi versenyszámot, így azt is láttam, hogy csapattársam, Uszin Csanád a 100 méteres mellúszás középdöntőjében egyéni csúcsot úszott. Ez nagyon szép eredmény, Csanád még fiatal - nyilatkozta Biczó.

HBN-VL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!