Fotók: Az ovisok macit is operálhattak

Fotók: Az ovisok macit is operálhattak

10 órája | Debrecen - Néhány órára az orvosok és a gyógyszerészek bőrébe bújhattak azok az óvodások, akik részt vettek a pénteki gyermekegészségnapon az Ifjúsági Házban. 
Na, azt azért már nem!

Na, azt azért már nem!

12 órája | Még hogy én vágjam el az újszülött gyermekeimnek a köldökzsinórját? Na, azt azért már nem! Abba még belementem, hogy papás-mamás szülés keretében lássák meg a napvilágot, holott nagyon idegenkedem a kórházak világától és hangulatától. M. Magyar László jegyzete.
Egy kanál segítségével 1 perc alatt ellenőrizheti az egészségét

Egy kanál segítségével 1 perc alatt ellenőrizheti az egészségét

13 órája | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mindannyian tudjuk, hogy az egészségnél nincs fontosabb. Eláruljuk, hogyan mérheti fel az állapotát pillanatok alatt. 

A sürgősségi ellátásról tanácskoznak a Kölcseyben

28.04.2017 | Debrecen - A sürgősségi ellátás legújabb eredményeivel is megismerkedhetnek a részvevők a Sürgősségi Orvostani Fórum pénteken kezdődő kétnapos konferenciáján, amelyet harmadik alkalommal rendez meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központja.

Javult a rákos megbetegedések gyógyulásának aránya

28.04.2017 | Budapest - Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) felmérése szerint 2006 és 2013 között 12-13 százalékkal javult a rákos betegek gyógyításának eredményessége Magyarországon - jelentette ki az M1 aktuális csatorna műsorában az OOI főigazgatója.
Új plazmacentrum nyílt Debrecenben

Új plazmacentrum nyílt Debrecenben

28.04.2017 | Debrecen - Plazmacentrumot nyitott a Kedplasma Magyarország csütörtökön Debrecenben, a Péterfia Corner épületében; a donorok súlyos betegek gyógyításához járulnak hozzá.

Kanyaró - WHO-regionális igazgató: fel lehet és fel kell számolni a betegséget Romániában

28.04.2017 | Bukarest - Fel lehet és fel is kell számolni a kanyarót és rózsahimlőt Romániában, ehhez azonban arra van szükség, hogy mind a szülőket, mind az egészségügyi alapellátásban dolgozókat megnyerjék az oltási programoknak - hangsúlyozta Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai Regionális Irodájának igazgatója csütörtökön Bukarestben, az Oltás mint közegészségügyi kérdés című konferencián.

Betegbiztonság növelését célzó pályázatok indulnak az egészségügyben

27.04.2017 | Székesfehérvár - Mintegy húszmilliárd forint lesz elérhető egészségügyi intézmények számára olyan fejlesztések és szakmai képzések megvalósítására, amelyek a betegek biztonságot növelik - jelentette be csütörtökön Székesfehérváron az egészségügyért, illetve az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.

Egy olcsó gyógyszer harmadával csökkentheti a gyermekágyi vérzés miatti halálozást

27.04.2017 | London - Egy olcsó, régóta ismert gyógyszerhatóanyag harmadával csökkentheti a gyermekágyi vérzés miatti halálozást - állapította meg egy új tanulmány, melyről a BBC híroldala számolt be.
Öt év gyermekgyógyászati sikerei Debrecenben

Öt év gyermekgyógyászati sikerei Debrecenben

26.04.2017 | Debrecen - Új pszichoszomatikus részleg, évente csaknem százezer gyermek gyógyítása – néhány példa a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézetének eredményeiről. Tudományos ülésen értékelték az elmúlt öt évet kedden a DAB-székházban.

Kampány indult a lágyrészdaganatok korai felismeréséért

26.04.2017 | Budapest - Golflabda-kampány indult a lágyrészdaganatok korai felismeréséért, ugyanis ortopéd szakorvosok szerint a betegek többsége csak akkor kerül szakorvoshoz, amikor már a megfelelő, kombinált onkológiai és sebészi ellátás után sem gyógyítható hatékonyan a daganat.

A kis betegek kapják meg Horváth mezét

26.04.2017 | Debrecen - Dr. Horváth Zsolt, a Loki játékosa az év elején megbetegedett, szívbelhártya-gyulladás alakult ki nála és szívműtéten esett át. A focista árverésre bocsátotta a DVSC labdarúgói által dedikált mezét, összesen 675 ezer forint gyűlt össze.
Vészhelyzetekre készülnek Debrecenben

Vészhelyzetekre készülnek Debrecenben

25.04.2017 | Debrecen - Egy terrortámadás vagy katasztrófa során szükséges sürgősségi ellátásra is felkészülnek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának orvosai – hazai és nemzetközi szakértőkkel pénteken kezdődik a III. Sürgősségi Orvostani Fórum.

A rendszeres testmozgás segít megőrizni az agy frissességét ötvenen túl is

25.04.2017 | London - A hetente többször végzett mérsékelt testmozgás a legjobb módja annak, hogy az ember megőrizze agya frissességét ötven éves kor felett is - állapították meg ausztrál kutatók.

Helyettes államtitkár: nem kell plusz orvosi vizsgálat a siketek és nagyothallók jogosítványhosszabbításához

25.04.2017 | Budapest - Egy rendeletmódosítás nyomán a siketeknek és nagyothallóknak is elég lesz a szokásos egészségi alkalmassági vizsgálaton részt venni, amennyiben azt a jogosítvány meghosszabbításáért kérik - számolt be az egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár kedden sajtótájékoztatón.
Mérföldkő az alapellátás-fejlesztésben

Mérföldkő az alapellátás-fejlesztésben

24.04.2017 | Debrecen - A Debreceni Egyetemen összegezték a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében megvalósult Alapellátás-fejlesztési Modellprogram tapasztalatait. Az egészségügyi alapellátást átalakító tervezet kidolgozásában a Népegészségügyi Kar is részt vett.
Népbetegség, amiről alig beszélünk

Népbetegség, amiről alig beszélünk

24.04.2017 | Debrecen - Debreceni szekciója alakult az Oszteoporózis Betegek Magyarországi Egyesületének. A szervezet szakmai segítséget kap a Debreceni Egyetem orvosaitól is, akik fontosnak tartják, hogy minél nagyobb nyilvánosságot kapjon a csontritkulás.
Művér folyt három debreceni iskolában

Művér folyt három debreceni iskolában

24.04.2017 | Debrecen - Segítségért kiabáló, földön heverő sérültek, ellátást akadályozó zavart emberek – életszerű baleseti szituációkban kellett helytállniuk a vöröskeresztes elsősegélynyújtó verseny területi fordulóján a debreceni versenyzőknek.
Hamarabb érnek nővé ma a lányok

Hamarabb érnek nővé ma a lányok

22.04.2017 | Debrecen - A HPV és a méhnyakrák csak a jéghegy csúcsai, számos más kérdést is kiemeltek.
Segít, tanácsod ad és védelmez

Segít, tanácsod ad és védelmez

22.04.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy ember életében már magzati korban jelen vannak, segítik a kismama életét.
Jobb körülmények között az újfalui betegek

Jobb körülmények között az újfalui betegek

22.04.2017 | Berettyóújfalu - Hét darab multifunkcionális betegágyat adományozott a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Sebészeti Osztályának a Bihari Sebészeti Alapítvány pénteken. Az új ágyak sokkal kényelmesebbek, egy irányítópanel segítségével a betegek is állíthatják a támlákat; és az ápolónők dolgát is jelentősen megkönnyítik.
Tizenkét nő érzelmei a képeken

Tizenkét nő érzelmei a képeken

22.04.2017 | Debrecen - Mályvatükör – szembenézés a méhnyakrákban érintettek érzelmeivel címmel fotókiállítás nyílt a DAB-székházban pénteken, a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság kongresszusához kapcsolódóan.
Társadalmi befogadás és kitaszítottság: könyvbemutató a Debreceni Egyetemen

Társadalmi befogadás és kitaszítottság: könyvbemutató a Debreceni Egyetemen

21.04.2017 | Debrecen - A hátrányos helyzetűek társadalmi befogadása, az elhurcolt svábok szenvedései, a változó európai egészségügyi szabályozás - egyebek mellett ezekkel a témákkal foglalkoznak a Debreceni Egyetem csütörtökön bemutatott új kötetei.

Egészségmegőrző programra hívja az érdeklődőket a Józsai Közösségi Házba

21.04.2017 | Debrecen-Józsa - A Debreceni ILCO Egyesület és a DMK Közösségi Háza közös szervezésében megvalósuló program az egészség megőrzésére, a betegségek korai felismerésére, a szűrőprogramok fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Kutatás: huszonötször magasabb a vakok aránya a cukorbetegek körében

21.04.2017 | Pécs - Huszonötször magasabb a vakok aránya a cukorbetegek körében - derült ki egy átfogó, a látáskárosodás és a diabétesz közötti összefüggést vizsgáló magyarországi kutatásból, amelynek eredményét pénteken ismertették az MTI-vel.
Gyermek- és kamaszkorban is fontos a megfelelő vizsgálat

Gyermek- és kamaszkorban is fontos a megfelelő vizsgálat

21.04.2017 | Debrecen - A serdülő lányok fogamzásgátlási lehetőségei, az egészséges nemi életre nevelés és a méhnyakrák megelőzése – ezek a kiemelt témái a Debreceni Egyetem szakembereinek részvételével zajló Gyermeknőgyógyász Kongresszusnak.
Videó: Két éve nem talál gyermekorvost egy megüresedett praxisra a a püspökladányi önkormányzat

Videó: Két éve nem talál gyermekorvost egy megüresedett praxisra a a püspökladányi önkormányzat

21.04.2017 | Püspökladány - Most pedig egy másik orvosuk is felmondott. A három körzetből így kettőben csak helyettesítéssel tudják fogadni a betegeket. A helyiek attól tartanak, végleg megszűnhet az alapellátás. De nem csak ebben a városban okoz gondot a gyermekorvosok hiánya: az országban 224 ilyen betöltetlen praxis van. Az RTL Klub Híradójának riportja.
Táppénz 2017-ben: te tudod, hogy mikor vagy jogosult?

Táppénz 2017-ben: te tudod, hogy mikor vagy jogosult?

25.04.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bármikor előfordulhat velünk, hogy önmagunk vagy gyermekünk egészségügyi problémái miatt, rövidebb vagy hosszabb időre nem tudunk eleget tenni munkavállalói kötelezettségeinknek. Sokan nem tudják, hogy mi a betegszabadság és táppénz közötti különbség, pedig juttatásban is van némi eltérés a kettő között.
Felére fogyott két hónap alatt a világ legkövérebb, ötmázsás nője

Felére fogyott két hónap alatt a világ legkövérebb, ötmázsás nője

21.04.2017 | Újdelhi - Felére, 250 kilóra fogyott a világ legkövérebb nője, az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati, aki két hónapja tartó kezelése során műtéten is átesett - közölte a kezelését végző mumbai Saifee kórház. A 37 éves páciens 500 kilogrammot nyomott, amikor február közepén Indiába érkezett a testsúlycsökkentő sebészi beavatkozásra.

Békabőr váladékában találtak vírus- és baktériumölő molekulákat

20.04.2017 | Washington - Egy Dél-Indiában élő, teniszlabdányi, tarka béka bőrváladékában találtak vírusokat és baktériumokat elpusztító molekulákat indiai és amerikai tudósok - számolt be róla az Eurekalert tudományos hírportál.

A munkába biciklizés csökkentheti a rák és a szívbetegségek kockázatát

20.04.2017 | London - A munkába biciklizés jelentősen csökkentheti a rákos, valamint a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozás kockázatát - állítják a kutatók a British Medical Journal (BMJ) című brit orvosi folyóiratban közölt tanulmányukban.

Rétvári: az elmúlt években több gyógyszer ára csökkent, mérséklődtek a betegek terhei

20.04.2017 | Budapest - A kormány elmúlt években tett intézkedéseinek köszönhetően mind a gyógyszerkasszában, mind a betegek gyógyszerkiadásaiban pozitív volt a változás - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Szakács László MSZP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.
Fotók és videó: Tizenkét csapat küzdött az életért

Fotók és videó: Tizenkét csapat küzdött az életért

19.04.2017 | Debrecen - Az általános iskolások között az Arany János téri, a középiskolásoknál a Kossuth-gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtó versenyének területi döntőjében.
Az orvoslás jövője, a holnap medicinái: bemutató előadás a Debreceni Egyetemen

Az orvoslás jövője, a holnap medicinái: bemutató előadás a Debreceni Egyetemen

19.04.2017 | Debrecen - Az innovatív egészségügyi megoldásokba nyújtott betekintést a Richter Tudós Klub április 18-ai debütáló rendezvényén a Debreceni Egyetemen. Csaknem háromszázan vettek részt a legújabb technológiákat bemutató előadáson.

Kanyaró - Németországban is ugrásszerűen megnőtt a megbetegedések száma

19.04.2017 | Berlin - Az Európai Unió több másik tagállama mellett Németországban is terjed a kanyaró, szerdán megjelent adatok szerint az idén eddig már több megbetegedést regisztráltak, mint tavaly egész évben.
Lona sikertörténete: elköszönt az évtizedek óta tartó asztmától

Lona sikertörténete: elköszönt az évtizedek óta tartó asztmától

19.04.2017 | Miskolc - „Napról napra szembesülök vele, hogy nincs fontosabb az életünkben, mint hogy helyesen vegyük a levegőt.”
Egyetlen jel elég lehet a bénulás elkerüléséhez

Egyetlen jel elég lehet a bénulás elkerüléséhez

18.04.2017 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A szélütés minden órájában kb. 700 km idegpálya és 2 millió idegsejt pusztul el.

Központba futnak a hívások a 104-es számról

18.04.2017 | Debrecen - A jövőben a 104-es telefonszámon keresztül történő hívások is automatikusan a 112-es (ESR) központokba érkeznek, ahol az elsődleges adatfelvétel megtörténik, illetve az intézkedés megkezdődik.
Támogatás átadás az új üzlet megnyitásán

Támogatás átadás az új üzlet megnyitásán

16.04.2017 | Debrecen - A Simonffy utca 2. szám alatt nyílt meg a Zepter legújabb üzlete.
Az orvostudomány kiválóságai kaptak kitüntetést a Debreceni Egyetemen

Az orvostudomány kiválóságai kaptak kitüntetést a Debreceni Egyetemen

15.04.2017 | Debrecen - Balla György professzort a kísérletes, míg Mechler Ferenc professzor emeritust a diagnosztikai orvostudomány területén elért eredményeiért tüntette ki Elischer Gyula, illetve Went István emlékéremmel a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara.
Több órás műtétet hajtottak végre Debrecenben Cserhalmi Györgyön

Több órás műtétet hajtottak végre Debrecenben Cserhalmi Györgyön

14.04.2017 | Debrecen – Nincs összefüggés Cserhalmi György Kossuth-díjas színművész mostani és két és fél hónappal ezelőtti műtétje között. A Nemzet Színészén szerdán a debreceni Kenézy Gyula Kórházban hajtottak végre több órás, sikeres, operációt – közölte csütörtökön Szentgyörgyi János, az egészségügyi intézmény sajtószóvivője.
Túl sok baba vas- és D-vitamin-hiányos

Túl sok baba vas- és D-vitamin-hiányos

14.04.2017 | Budapest - A kisgyermekkori hiánybetegségek megfelelő étrenddel megelőzhetők.

Hamisítás elleni testület: allergiás reakciót okozhatnak a hamis parfümök

14.04.2017 | Budapest - Az ismeretlen eredetű és laboratóriumban nem tesztelt parfümök akár súlyos allergiás reakciókat is okozhatnak a fogyasztónak, ezért a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) a húsvéti locsolkodást kizárólag csak megbízható cég által gyártott termékekkel javasolja.

Több mint hatezer embert "segítettek a halálba" tavaly Hollandiában

13.04.2017 | Brüsszel/Hága - Több mint hatezer embert "segítettek a halálba" tavaly Hollandiában, ez azt jelenti, hogy mintegy 10 százalékkal nőtt az eutanáziát igénybe vevők száma a 2015-ös adatokhoz képest - közölték a helyi hatóságok szerdán.

Hiába hallanak róla, fogalmuk sincs, mi az

13.04.2017 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Bár tízből kilencen hallottak már a HPV-ről (humán papillomavírus), mégis, közülük minden tizedik válaszadó tévesen definiálja a vírust: összekeverik a hepati­tisszel, a HIV-vel, sőt van, aki a herpesszel is.
Előző
123456  
 


hirdetés