Gabonatermesztők: jól haladnak az őszi munkák

Gabonatermesztők: jól haladnak az őszi munkák

45 perce Budapest - Jó ütemben haladnak az őszi betakarítási és a vetési munkák is a száraz időjárásnak köszönhetően, ugyanakkor a megfelelő keléshez szükség lenne a csapadékra - mondta Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke hétfőn az MTI-nek.
A meglévő szerződéseket nem érinti a változás

A meglévő szerződéseket nem érinti a változás

1 órája | Debrecen - Az emberek hátat fognak fordítani a lakástakarékpénztárnak, legfeljebb azok fogják igényelni, akik rövid távban gondolkodnak – mondta a szakértő.

Meteorológiai szolgálat: egyre kritikusabb a csapadékhiány

2 órája Budapest - Egyre kritikusabb a csapadékhiány - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn honlapján.
A pénzügyi tudatosságért, az üzleti kultúra fejlesztéséért

A pénzügyi tudatosságért, az üzleti kultúra fejlesztéséért

2 órája | Debrecen – Banki és pénzügyi ismeretek, lakossági és vállalkozói körök. A mai világban szinte már elengedhetetlen egy pénzügyi alaptudás. A legtöbbünknek valószínűleg van bankkártyája, hitelkártyája, valamilyen megtakarítása vagy befektetése. Ezekhez a dolgokhoz nem árt, ha van róluk információnk. Hétfőn átadták a Fintelligence Labot a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán, a MAG házban.
Fidesz: nagy extraprofittal, kevés eredménnyel működnek a lakástakarékpénztárak

Fidesz: nagy extraprofittal, kevés eredménnyel működnek a lakástakarékpénztárak

3 órája | Budapest - Felmenő rendszerben megszüntetné a lakástakarékpénztárak állami támogatását az a törvényjavaslat, amelyet Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke nyújtott be az Országgyűlésnek hétfőn.
Nagy István: kampány indul a mézfogyasztás ösztönzésére

Nagy István: kampány indul a mézfogyasztás ösztönzésére

3 órája | Budapest - Kampány indul a belföldi mézfogyasztás ösztönzésére, ami az évente megtermelt 20 ezer tonnából jelenleg csupán 7 ezer tonna, egy főre számítva mintegy 70 dekagramm - mondta Nagy István agrárminiszter sajtótájékoztatón Budapesten.
Csökken a benzin és a gázolaj ára

Csökken a benzin és a gázolaj ára

20 perce Budapest - A Mol Nyrt. szerdától bruttó 7 forinttal csökkenti literenként a benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága elfogadta a GVH beszámolóját

3 órája | Budapest - Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2017. évi tevékenységéről és a versenytörvény alkalmazásával összefüggő tapasztalatairól szóló beszámolót - közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.

Idén is díjazták Magyarország legszebb konyhakertjeit

4 órája | Budapest - Minden eddiginél több, összesen 370 településen több mint 2000 kertet műveltek meg az idén a Magyarország legszebb konyhakertje vetélkedőn - mondta el Kovács Szilvia, a program ötletgazdája és főszervezője a díjátadón hétfőn Budapesten.
DiákÉSZ: a 15-24 éves diákok fele dolgozik tanulás mellett

DiákÉSZ: a 15-24 éves diákok fele dolgozik tanulás mellett

15 perce Budapest - Minden második 15-24 éves diák dolgozik a tanulás mellett a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) adatai szerint - közölte a szervezet elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Agrárkamara: évente 200-500 tonna szelídgesztenye terem

7 órája | Budapest - A héten már kapható lesz a piacokon a szelídgesztenye, amelyből az utóbbi években 200-500 tonna termett Magyarországon - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hétfőn az MTI-vel.

KSH: augusztusban 24,4 százalékkal nőtt az építőipar termelése

7 órája | Budapest - Augusztusban 24,4 százalékkal nőtt az építőipar termelése az egy évvel korábbihoz mérve. Az épületek építésének volumene 10,1, az egyéb építményeké 46,8 százalékkal haladta meg a tavaly augusztusit. Az előző havihoz képest 1,9 százalékkal volt nagyobb a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított termelés - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
ITM: 4,6 milliárd köbméternyi gáz áll rendelkezésre a tárolókban

ITM: 4,6 milliárd köbméternyi gáz áll rendelkezésre a tárolókban

8 órája | Budapest - A gáztárolókban 4,6 milliárd köbméternyi gáz áll rendelkezésre a fűtési szezonban - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.
Öntözés nélkül nincs előrelépés

Öntözés nélkül nincs előrelépés

1 órája | Nyíregyháza - Dr. Apáti Ferenc szerint jelentős problémát okoz a vízhez, illetve a vízjogi engedélyhez jutás.

Szakértő: csökkent a legalacsonyabb és a legmagasabb átlagkereset közötti különbség

1 napja | Budapest - Csökkent a különbség a legtöbbet és legkevesebbet kereső munkavállalók átlagkeresete között Magyarországon - közölte a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.
Fejlesztések előtt

Fejlesztések előtt

1 napja | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A kiadó helyek száma alacsony maradt 2018 első felében, a piacokon átlagosan 5,7 százalékos szintet mértek.

Befejeződött a Számadó Napok

13.10.2018 | Berettyóújfalu - Véget ért a péntek délelőtt kezdődött XXI. Bihari Számadó Napok rendezvénysorozat szombat késő délután a berettyóújfalui Kabos Endre Városi Sportcsarnokban, melyet a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Berettyóújfalu önkormányzata rendezett.
Folytatódik a drágulás az ingatlanpiacon

Folytatódik a drágulás az ingatlanpiacon

13.10.2018 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Magyarországon nemzetközi összevetésben is magas a lakástulajdonnal rendelkező háztartások aránya.
Szedd magad! – az almát

Szedd magad! – az almát

13.10.2018 | Újfehértó - Az akcióval újra becsületet tudnak adni az almatermesztésnek.

Brexit-miniszter: megállapodás nélkül is sikerre vihető a Brexit

12.10.2018 | London - Nagy-Britannia akkor is sikert tud kovácsolni a Brexitből, ha nem jut megállapodásra az Európai Unióval EU-tagsága megszűnésének feltételrendszeréről - közölte pénteken a kilépési folyamat irányításáért felelős brit minisztérium vezetője.

Duna House: az év első kilenc hónapjában több mint 118 ezer ingatlan-adásvétel történt

12.10.2018 | Budapest - Az év első kilenc hónapjában az ingatlan-adásvételek száma meghaladta a 118 ezret, ami jelentős emelkedés az előző év azonos időszakához képest, amikor 115 043 ingatlan-adásvétel történt - közölte a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése alapján pénteken az MTI-vel.

Ingatlanfejlesztők: világos szabályokra van szükség a kiszámítható lakáspiachoz

12.10.2018 | Budapest - Tiszta, világos szabályokra van szükség ahhoz, hogy 2020 után is kiszámítható maradjon a magyar lakáspiac - mondta Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke pénteken a Lakásáfa Klub és a Portfolio Klub közös rendezvényén a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban a Lakás 2018 ingatlan szakkiállítás konferenciáján.

Brexit - PM: jelentős többletfeladatot ró a Brexit a Nemzeti Adó- és Vámhivatalra

12.10.2018 | Eger - A Brexit jelentős többletfeladatokat ró a Nemzeti Adó- és Vámhivatalra (NAV), a felkészülés már elkezdődött - jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) vámszakmai és a nemzetközi ügyekért felelős helyettes-államtitkára a Magyar Vámügyi Szövetség őszi konferenciájának pénteki sajtótájékoztatóján, Egerben.
Kaderják: felkészült a fűtési szezonra a magyar energiaszektor

Kaderják: felkészült a fűtési szezonra a magyar energiaszektor

12.10.2018 | Budapest - Felkészült a fűtési szezonra a hazai energiaszektor, biztosított az ellátás - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára, miután péntek délelőtt áttekintették a felkészülést az ellátásban részt vevő szereplőkkel.

KKM-osztályvezető: a Duna-stratégiában Magyarország három területért felelős

12.10.2018 | Budapest - A Európai Unió Duna régió stratégiájában Magyarország három területen lát el koordinációs feladatokat, a fenntartható energia használatának ösztönzésében, a vizek minőségének megőrzésében és a környezeti kockázatok kezelésében - mondta Fekete Katalin, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Regionális és határ menti főosztályán belül az Európai területi társulások osztályának vezetője pénteken Budapesten.
Farkas Sándor: nőtt a kereslet a tojás iránt

Farkas Sándor: nőtt a kereslet a tojás iránt

12.10.2018 | Budaörs - Nőtt az éves, egy főre jutó magyar tojásfogyasztás, a 2013-as 214 darabról 2017-re 234 darabra emelkedett - mondta az agrártárca parlamenti államtitkára a 17. tojás világnapja alkalmából tartott rendezvényen, pénteken, Budaörsön.

MNB: a mesterséges intelligencia a pénzügyi szektort is átalakítja a jövőben

12.10.2018 | Budapest - A mesterséges intelligencia a pénzügyi szektort is átalakítja, ezért a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapító tagként csatlakozott a hétfőn létrejött Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció) - mondta Binder István, a MNB szóvivője az M1 aktuális csatornán pénteken.

Matolcsy: Magyarországnak nyertesnek kell lennie a következő években

12.10.2018 | Budapest - Magyarországnak nyertesnek kell lennie a következő években, ehhez fenn kell tartani a konjunktúrát, emellett 2030-ig folyamatos lépésekben erősíteni kell az ország versenyképességét - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke pénteken Budapesten, az "Iránytű a négy százalékhoz" címmel megrendezett Figyelő Top200 konferencián, melynek központi témája a versenyképesség volt.

Miniszteri biztosokat neveztek ki az ITM-nél

12.10.2018 | Budapest - Miniszteri biztosokat neveztek ki az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) a tárcához tartozó meghatározó területekre - közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.

Figyelő - Orbán: a magyar állam nemzeti alapokon áll

12.10.2018 | Budapest - Új korszak kezdődött Magyarország életében Orbán Viktor szavai szerint; a miniszterelnök a Figyelő hetilap csütörtök esti Top200 gáláján kijelentette, a magyar állam nem semleges, hanem keresztény értékrendet képvisel.
Aláírták a BMW-szerződést

Aláírták a BMW-szerződést

12.10.2018 | Debrecen - Aláírták a német autógyártó debreceni üzemének létesítéséről szóló szerződést a Debreceni Egyetemen.
Kezdetét vette a Bihari Számadó Napok

Kezdetét vette a Bihari Számadó Napok

12.10.2018 | Berettyóújfalu - A fejlődés és a térség pozitív jövőképe került előtérbe a huszonegyedik alkalommal megrendezett Bihari Számadó Napok megnyitó beszédeiben péntek délelőtt a berettyóújfalui sportcsarnokban. Elhangzott: Berettyóújfalu nagy lépés előtt áll, mivel az M35-ös autópálya ez évben elér majd a városig és így a debreceni déli ipari park alig húsz percnyi távolságra lesz.
Önerő nélkül nincs hitel

Önerő nélkül nincs hitel

12.10.2018 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A lakástakarék-megtakarításnak nem a teljes összege jár automatikusan az ügyfélnek.

Lízingkonferencia - AM-államtitkár: az uniós agrárkifizetések végrehajtási szabályai bonyolultabbá válhatnak

11.10.2018 | Budapest - Az Európai Unió 2021-2027 közötti Közös Agrárpolitikájában (KAP) az uniós kifizetések szerkezete nem, viszont az igénybevételi, valamint a végrehajtási szabályok várhatóan bonyolultabbá válnak - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Balatonfüreden, a Magyar Lízingszövetség Lízing Szakmai Napok című rendezvényén.
Az ipar napjai a műszaki karon

Az ipar napjai a műszaki karon

11.10.2018 | Debrecen - A két nap célja a város, a műszaki kar és az ipar együttműködésének előmozdítása.

Volkswagen: tömeges leépítéssel fenyeget az új autók szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséről kötött uniós miniszteri megállapodás

11.10.2018 | Berlin - Tömeges leépítéssel fenyeget az autóiparban az új autók szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséről a környezetvédelemért felelős európai uniós szakminiszterek tanácsában kötött megállapodás - hangsúlyozta az ágazat legnagyobb európai szereplője, a német Volkswagen csoport (VW) vezetője egy csütörtöki nyilatkozatában.
Új gyártóegységet épít a Pharmaherb Bükkszentkereszten

Új gyártóegységet épít a Pharmaherb Bükkszentkereszten

11.10.2018 | Bükkszentkereszt - Új gyártóegység építésébe kezd a gyógynövényes készítményeket előállító bükkszentkereszti Pharmaherb Kft., a létesítmény alapkövét csütörtökön tették le a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Agrárminiszter: Magyarország egyik legfontosabb partnere Oroszország

11.10.2018 | Budapest - Magyarország kiemelten fontos mezőgazdasági partnere Oroszország - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter, orosz kollégájával, Dmitrij Patrusevvel folytatott megbeszélésén Moszkvában az Agrárminisztérium MTI-nek csütörtökön eljuttatott közleménye szerint.
Ásványolaj szövetség: maradnak a benzinkutakon az üzemanyagok megszokott jelölései is

Ásványolaj szövetség: maradnak a benzinkutakon az üzemanyagok megszokott jelölései is

11.10.2018 | Budapest - Európai uniós irányelv írja elő péntektől minden tagországban az egységes üzemanyag-jelölő címkék bevezetését, de megmaradnak a benzinkutakon az üzemanyagok megszokott helyi jelölései is - mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára csütörtökön az MTI-nek.

Devizahitelek - Kúria: az uniós bíróság sok tekintetben megerősíti a magyar gyakorlatot

11.10.2018 | Budapest - Az Európai Unió Bírósága (EUB) devizahiteles szerződések ügyében hozott szeptemberi ítélete sok tekintetben megerősíti a Kúria eddigi gyakorlatát - közölte a Kúria devizahiteles szerződések érvénytelenségével kapcsolatos perekkel foglalkozó Konzultációs Testülete csütörtökön.
Tájékozott fogyasztó, kevesebb vitás ügy

Tájékozott fogyasztó, kevesebb vitás ügy

11.10.2018 | Debrecen - Víz, gáz, villany és egyéb alapvető szolgáltatások. Legtöbbünkkel valószínűleg már előfordult, hogy nem tudtuk, kihez kell fordulni egy adott ügyben panasz vagy információ esetén. A csütörtöki sajtótájékoztatón Zsuppán Attila kommunikációs munkatárs ismertette az energia- és közműszolgáltatókról, valamint közműcsatlakozásról szóló új kiadványokat.

Turisztikai ügynökség: stabilan növekszik a turizmus

11.10.2018 | Budapest - A tavalyi rekordokhoz képest is stabilan növekszik a turizmus, augusztusban is folytatódtak a pozitív tendenciák, így például több a vendég és nőnek bevételek - kommentálta a csütörtöki statisztikai adatokat a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Az EU tovább szigorítja a pénzmosás elleni szabályokat

11.10.2018 | Brüsszel - Az Európai Unió tagállamainak bel- és igazságügyi minisztereiből álló tanács a pénzmosás elleni új irányelvet fogadott el, amely büntetőjogi előírásokkal kívánja megnehezíteni, illetve megakadályozni a bűnözők hozzáférését pénzügyi forrásokhoz, melyeket a többi között terrorizmus finanszírozására használhatnának fel - közölte az uniós tanács csütörtökön.

Agrárkamara: idén várhatóan 80 ezer tonna szilva terem

11.10.2018 | Budapest - Idén várhatóan 80 ezer tonna szilva terem Magyarországon, ami több az utóbbi néhány év átlagánál - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtökön az MTI-vel.

Biztonságpolitikai államtitkár: napjainkban meghatározóak az újabb típusú kihívások

11.10.2018 | Budapest - Napjainkban meghatározóak az újabb típusú kihívások - hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a közmédiának nyilatkozva.
Előző
123456