Megfeleltek az előírásoknak a Nébih által ellenőrzött banánok

Megfeleltek az előírásoknak a Nébih által ellenőrzött banánok

4 órája | Budapest - Mind a biztonsági és minőségi szempontoknak, mind a nyomon követhetőségi és jelölési előírásoknak megfelelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által vizsgált 10 üzletlánc polcairól származó 1 "baby", 3 bio és 10 hagyományos banán - közöltepénteken honlapján a Nébih.
Brexit - London nem engedélyezi az újabb skót függetlenségi népszavazást

Brexit - London nem engedélyezi az újabb skót függetlenségi népszavazást

22 órája | London - London nem kíván hozzájárulni az újabb skót függetlenségi népszavazás kiírásához - mondta csütörtökön a brit kormány kabinetirodájának vezetője.

NÚSZ: egyre több új rendszámú magyar autóra vásárolnak e-matricát

1 órája Budapest - Egyre több új magyar rendszámra vásárolnak e-matricát a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. adatai szerint.

NMHH: három év alatt megnégyszereződött a mobil adatforgalom

59 perce Budapest - A mobilinternet-szolgáltatást igénybe vevők száma 37 százalékkal nőtt, a felhasználók által bonyolított adatforgalom pedig több mint négyszeresére emelkedett 2015 és 2018 vége között - derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss mobilpiaci jelentéséből.

Szijjártó: minden feltétel adott a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez

10 perce Peking - A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez minden politikai, kulturális feltétel adott - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Pekingben, kínai-magyar üzleti megállapodások aláírása előtt tartott beszédében.

Szijjártó: magyar nemzetgazdasági érdek a jó együttműködés folytatása a Huawei-jel

22 perce Peking - Magyarország nemzetgazdasági és stratégiai érdekének nevezte a jó együttműködés folytatását a Huawei kínai távközlési óriásvállalattal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Pekingben az MTI-nek nyilatkozva.

PM-államtitkár: a magyar pénzügy-számviteli környezet versenyelőny a magyar gazdaság számára

31 perce Budapest - A magyar pénzügyi-számviteli környezet versenyelőny a magyar gazdaság számára, ennek kiaknázásához azonban elengedhetetlenek a jól képzett pénzügyi-számviteli szakemberek, a jövő az ő kezükben van - mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára pénteken, az országos pénzügyi szakmai tanulmányi verseny ünnepélyes eredményhirdetésén.

Gazdafórum a hazai agrárium helyzetéről

47 perce Berettyóújfalu - A miniszterhelyettes szólt a vidékfejlesztési program keretében megvalósuló, támogatható projektekről.

Szijjártó: Magyarország és Szlovákia együtt készül fel arra, ha nem érkezne gáz Ukrajnából

1 órája | Peking - Magyarország és Szlovákia közösen készül fel arra a helyzetre, ha orosz-ukrán gázszállítási szerződés hiányában nem érkezne gáz Ukrajna felől - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-vel, miután a 2020. január 1.utáni gázellátási helyzetről tárgyalt Pekingben Peter Ziga szlovák gazdasági miniszterrel.

Idén is keresi az ország legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programjait az ITM

2 órája | Budapest - Az idén is keresi az ország legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programjait a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közösen az Európai Bizottsággal (EB); az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjért május 26-ig hat kategóriában, legalább két éve működtetett programokkal jelentkezhetnek vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok és állami szervek - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.

Ukrajna leállította az orosz olaj szállítását a Barátság vezetéken

2 órája | Kijev - Ukrajna leállította az orosz olaj szállítását a Barátság kőolajvezetéken az ukrán Unian hírportál beszámolója szerint.

AM: az alma- és meggytermelők pozícióját erősíti a felvásárlás kötelező szerződésbe foglalása

3 órája | Budapest - Az Agrárminisztérium (AM) számára kiemelten fontos az alma- és meggytermelő gazdálkodók kiszámítható értékesítési környezetének megteremtése, ezért fontos lépés a termelők pozícióját erősítő, ezen gyümölcsök felvásárlásához kapcsolódó kötelező szerződéskötés bevezetése - közölte az agrártárca pénteken az MTI-vel.

FruitVeb: májustól olcsóbb lesz a hazai termesztésű zöldség

3 órája | Budapest - Májustól olcsóbb lesz a hazai termesztésű zöldség, miután a meleg időjárás felgyorsította a fóliában és üvegházakban termesztett növények - káposztafélék, retek, korai sárgarépa, saláta, paprikafélék, paradicsom, kígyóuborka - érését - közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Emelkedett a gázolaj ára

5 órája | Budapest - A Mol Nyrt. bruttó 2 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a benziné nem változott.

Putyin: az Egy övezet, egy út az eurázsiai együttműködést is elősegíti

5 órája | Peking - Az eurázsiai nemzetek konstruktív együttműködését is elősegíti a Hszi Csin-ping kínai elnök által 2013-ban előterjesztett Egy övezet, egy út kezdeményezés (BRI) - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Pekingben, a kezdeményezésről szóló második nemzetközi fórum megnyitóján.

Hszi Csin-ping: az Egy Övezet, egy Út Kezdeményezés a kölcsönös nyereséget tartja szem előtt

5 órája | Peking - A kölcsönös nyereséget kínáló együttműködési lehetőségekről, Kína további nyitásról és a fenntartható fejlődésről beszélt Hszi Csin-ping kínai elnök az Egy Övezet, Egy Út Kezdeményezésről (BRI) szóló második nemzetközi fórum pénteken tartott hivatalos megnyitóján Pekingben.

Nagy István: Brüsszel csökkentené az agrárcélokra szánt összeget és többet költene migránspolitikára, ez meghívólevél lehet a migránsok számára

6 órája | Újfehértó - Az európai uniós agrártámogatások elvonása és a források egy részének migráció támogatására fordítása meghívólevél lehet a migránsok számára-jelentette ki az agrárminiszter egy gazdafórum előtt megtartott sajtótájékoztatón csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón.

PM-államtitkár: a családvédelmi intézkedéseknek komplex hatásuk lesz

6 órája | Budapest - A családvédelmi akciótervnek komplex hatása lesz, amellett, hogy kedvezően befolyásolja a lakásépítést, a beruházásokat és ezáltal a GDP-bővülést is, a munkaerőpiaci helyzetet is javítja, és az intézkedéseknek köszönhetően nőhet a születések száma - vélekedett Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyi államtitkára a Budapesti Corvinus Egyetemen, csütörtökön egy szakmai konferencián.

Szijjártó: Magyarországnak szüksége van a legfejlettebb technológiák behozatalára és kínai befektetésekre is

1 napja | Peking - A teljes foglalkoztatás megteremtése után Magyarországnak a legfejlettebb technológiák behozatalára van szüksége, Budapest érdekelt a minél szabadabb globális kereskedelemben, és abban, hogy kínai vállalatok befektessenek az országban - fejtette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, felszólalva az Egy övezet, egy út együttműködés kereskedelmi fórumán Pekingben.
KSH: hat éve nem volt ekkora mezőgazdasági áremelkedés, mint az idei év elején

KSH: hat éve nem volt ekkora mezőgazdasági áremelkedés, mint az idei év elején

1 napja | Budapest - A januári 8,3 százalék után februárban 7,7 százalékkal volt magasabb a mezőgazdasági termékek felvásárlási ára, mint egy évvel azelőtt, így az első két hónap átlagában 8,0 százalékkal emelkedett az agrártermékek termelői ára. Hat éve, 2013 elején volt legutóbb ennél nagyobb az áremelkedés üteme, míg tavaly az egész évben és az első két hónapban is egyformán 2,7 százalékos volt a mezőgazdasági termékek termelői árának emelkedése - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján elérhető adatokból.
Orbán Pekingben: az Egy övezet, egy út kezdeményezés egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel

Orbán Pekingben: az Egy övezet, egy út kezdeményezés egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel

1 napja | Peking - Kína Egy övezet, egy út elnevezésű kezdeményezése teljes egészében egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Pekingben, a Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen.

AM-államtitkár: elfogadhatatlan a mezőgazdasági támogatások csökkentése

24.04.2019 | Letenye - Elfogadhatatlan a magyar gazdálkodók számára az Európai Unió bürokratái által felvázolt javaslat a mezőgazdasági támogatások 20 százalékos csökkentésére, mert ezt az összeget a vidéki Magyarország jövőjétől vonnák meg - fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára szerdán Letenyén.
Öntözésfejlesztés: halaszthatatlan feladat

Öntözésfejlesztés: halaszthatatlan feladat

24.04.2019 | Debrecen - Ilyen aszályos ősz és tavasz után aktuális témát feszegettek a megyei közgyűlésen.

Nevet váltott az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége

24.04.2019 | Budapest - Nevet váltott az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) ezentúl Felelős Élelmiszergyártók Szövetségeként (FÉSZ) működik tovább - közölte a mintegy 500 hazai élelmiszeripari céget tömörítő szakmai szervezet szerdán az MTI-vel.

Bővíti együttműködését a Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége

24.04.2019 | Budapest - Megújította együttműködési megállapodását a Takarék Csoport és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ), ennek keretében szakmai információcserével, közös rendezvényekkel, valamint képzésekkel is segítik egymást - közölte a Takarék Csoport az MTI-vel, szerdán.
Forrás- és tőkehiány a képlet Miskolcon

Forrás- és tőkehiány a képlet Miskolcon

24.04.2019 | Miskolc - A kkv-szektor helyzetbe hozásán dolgozik a gazdasági kormányzat.
Biztosították fejlődésük dinamikáját

Biztosították fejlődésük dinamikáját

23.04.2019 | Miskolc - Bővített és modernizált a törlőkendők gyártásával foglalkozó cég.

Fehéroroszország leállította az üzemanyag-exportját

23.04.2019 | Moszkva - Fehéroroszország felfüggesztette a Lengyelországba, a balti államokba és az Ukrajnába irányuló benzin- és dízelolaj-kivitelét, mert az Oroszországból érkező nyersolaj-szállítmányok szerves klórvegyülettel szennyezettek - közölte Szergej Grib, a Fehérorosz Olajvállalat (BNK) vezérigazgató-helyettese kedden Minszkben.

Kulturális alapú gazdaságfejlesztés Szerencsen

23.04.2019 | Szerencs - Közös pont címmel tartott a közelmúltban a Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága közművelődési szakmai napot Szerencsen.

Lakossági tájékoztató és szolgáltató honlapot indított a Pénzügyminisztérium

23.04.2019 | Budapest - A pénzügyi tudatosságot fejlesztő stratégiához kapcsolódva a Pénzügyminisztérium (PM) lakossági tájékoztató és szolgáltató internetes honlapot indított Okosan a pénzzel! címen.

Csökkent a költségvetési hiány és a GDP-arányos államadósság az EU-ban és az euróövezetben is

23.04.2019 | Luxemburg - Csökkent a költségvetési hiány és az államadósság abszolút értéke, valamint a bruttó hazai termékhez (GDP) viszonyított aránya is tavaly az Európai Unióban és az euróövezetben.
Már igényelhetőek a támogatások

Már igényelhetőek a támogatások

23.04.2019 | Nyíregyháza - Elérkezett az egységes (terület- és állatalapú) kérelmek benyújtásának időszaka.
Takarék csoport: vidéken könnyebb összespórolni egy lakást

Takarék csoport: vidéken könnyebb összespórolni egy lakást

23.04.2019 | Budapest - Ahhoz, hogy egy fiatal fizetéséből lakást vegyen, Budapesten több mint kétszer annyi ideig, 8,5 évig kell dolgoznia észak-magyarországi társához képest, aki már 3,6 évnyi regionális átlagjövedelemből meg tud venni egy 60 négyzetméteres ingatlant - derült ki a Takarék csoport legújabb kutatásából, amelyről közleményben tájékoztatták kedden az MTI-t.
Brexit - Alig érkeznek EU-munkavállalók Nagy-Britanniába

Brexit - Alig érkeznek EU-munkavállalók Nagy-Britanniába

22.04.2019 | London - Minimálisra csökkent az újonnan érkező külföldi EU-munkaerő hozzájárulása a nagy-britanniai munkavállalói állomány bővüléséhez a brit EU-tagságról tartott népszavazás óta.

A lakáspiac lendülete és az emelkedő jövedelmek felpörgetik az iparcikkek forgalmát

22.04.2019 | Budapest - A kiskereskedelem átlagos növekedési ütemét jelentősen meghaladja a nagyobb értékű iparcikkek forgalmának bővülése, ennek oka szakértők szerint elsősorban a jövedelmek emelkedése és a lakáspiaci fellendülés.
Idén a SZÉP-kártya és a készpénz mellett döntött a munkavállalók többsége

Idén a SZÉP-kártya és a készpénz mellett döntött a munkavállalók többsége

20.04.2019 | Budapest - Bár a munkáltatók többsége idén is megtartotta az előző évben kínált cafeteria-elemeket, az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe került a SZÉP-kártya, illetve a pénzkifizetés teszi ki a teljes cafeteria-juttatások 94 százalékát - derül ki a BDO Magyarország legfrissebb összegzéséből.

Győrffy Balázs: unión kívüli import élelmiszerek beáramlását hozhatja az agrártámogatások csökkentése

18.04.2019 | Sárbogárd - Amennyiben az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) forrásai csökkennek, az meg fog mutatkozni az élelmiszerárakban, s az Európai Unión kívüli import élelmiszerek beáramlását eredményezheti - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke csütörtöki sárbogárdi sajtótájékoztatóján.

Varga Mihály: Kína vonzó befektetési célpontnak tartja Magyarországot

18.04.2019 | Budapest - A következő években is Közép-Kelet-Európa lehet a kontinens növekedési motorja, ennek is köszönhető, hogy Kína vonzó befektetési célpontnak tartja Magyarországot - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Csiang Csien-csinggel, a Kína-Közép-Kelet-Európa tőkebefektetési alap (SINO-CEE Fund) elnökével folytatott tárgyalását követően a szaktárca csütörtöki közleménye szerint.
Debreceni siker az agrár OTDK-n

Debreceni siker az agrár OTDK-n

18.04.2019 | Debrecen - A Debreceni Egyetem hallgatói nyerték a legtöbb díjat a 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekciójában. A Gazdaságtudományi és az agrárkar tehetségei összesen 23 dobogós helyezést és 14 különdíjat szereztek a tudományos fórumon.
Gyors megtérülést eredményezett Debrecen topkategóriás irodaháza

Gyors megtérülést eredményezett Debrecen topkategóriás irodaháza

18.04.2019 | Debrecen - Igazolta a hozzá fűzött reményeket a régió egyetlen „A+” kategóriás irodaház-fejlesztése, a Forest Offices Debrecen.
Helyettes államtitkár: az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van

Helyettes államtitkár: az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van

18.04.2019 | Debrecen - Az agrárium kulcsa az ifjúság kezében van - mondta az Agrárminisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Debrecenben.

Moszkva leállítja az energiahordozók exportját Ukrajnába

18.04.2019 | Moszkva - Oroszország június elsejétől leállítja és külön engedélyhez köti a szén, a kőolaj, az olajipari termékek és származékok, illetve a földgáz exportját Ukrajnába, válaszul az ellene Kijev által bevezetett legújabb szankciókra - jelentette be Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök Gorkiban, a csütörtöki kormányülésen.
Alakítsuk együtt Debrecen Smart City stratégiáját!

Alakítsuk együtt Debrecen Smart City stratégiáját!

18.04.2019 | Debrecen - Az EDC Debrecen kezdeményezésére, az eddig megvalósult projektekre alapozva készül Debrecen új Smart City stratégiája, melynek célja támogatni a városi jólét és életminőség javításának megvalósítását.

PM: digitalizációs és felnőttképzési javaslatokat tett a versenyképességi tanács

18.04.2019 | Budapest - A Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) több mint kétéves működése eredményes, a testület több versenyképességi javaslatát is elfogadta a kormány, jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter az NVT ülésén - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön az MTI-vel.

Palkovics: valós képzési igényeket kiszolgáló, új felnőttképzési rendszer jön létre

18.04.2019 | Budapest - Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Nemzeti Versenyképességi Tanács csütörtöki ülésén a felnőttképzés keresletvezérelt módon történő, innovatív átalakítását javasolta, hogy a képzések jobban kövessék a vállalatok és a magyar munkavállalók képzési igényeit - tájékoztatta az innovációs és technológiai miniszter az MTI-t az ülést követően.
Előző
123456