Kánaán helyett káosz

2024.05.05. 07:33

Karácsony köztereket érintő tervei sem valósultak meg

A főpolgármester tervei közül nem sok valósult meg Budapesten, a köztereket érintő fejlesztések is elmaradtak - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester az Építési és Közlekedési Minisztérium V. kerületi, Alkotmány utcai épületénél 2024. március 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

A főpolgármester programjának első pontjában általános forgalomcsillapítást és sebességcsökkentés bevezetését ígérte a főutak kivételével a város lakóterületein.

Ezen vállalását a polgármester azonban nem valósította meg, helyette inkább a fővárosi utak forgalmi rendjének megváltoztatásával közlekedési káoszt okozott Budapest főútjain. 

Karácsony emellett a közlekedés biztonságának növelése mellett is hitet tett, azt állítva, céljuk, hogy egyetlen halálos kimenetelű vagy súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset se történjen Budapesten. Ez a terv azonban sajnálatos módon nem valósult meg, továbbra is rendszeresek a halálos kimenetelű balesetek Budapest útjain - írja a lap.

Karácsony az autósok mellett a járókelőkre is gondolt a programjában, akiknek ígéretet tett arra, hogy közterületi árnyékolókat fognak elhelyezni a tereken és valóban árnyékot adó megállókat létesítenek, hogy a nyári hőségben is használhatók legyenek a parkok.

Azonban ebből a vállalásából sem lett semmi, a fővárosi kezelésben álló közterületek ugyanis az elmúlt öt évben nem fejlődtek, hanem fokozatosan leépültek, és hajléktalanok otthonaivá váltak.

Karácsony Gergely a programjában azt állította, "minden négyzetméter közterületről világossá tesszük, hogy ki a gazdája. Minden térnek és utcának tisztának és rendezettnek kell lennie!"

Mindeközben az elmúlt években a főváros utcáit elöntötte a szemét, a karbantartások hiánya miattpedig folyamatosan romlik a közterületek állaga, minősége. Számos teret, parkot pedig elleptek a hajléktalanok. Az is rendszeressé vált, hogy a fővárosi kezelésű területeket az adott kerületi önkormányzat tisztítatt meg vagy újít fel.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában