Szigorú ellenőrzés

2024.05.05. 18:06

Ausztriában DNS-tesztek bevezetésével korlátozzák a bevándorlók családegyesítését

Karl Nehammer osztrák kancellár DNS-tesztet végeztetne a menekültstátusszal rendelkezők közeli rokonságán az országba beáramló bevándorlók számának megfékezésére.

MW

Az okmányszakértők és biztonsági szakemberek által elvégzett ellenőrzési folyamatot is szigorítják

Forrás: Shutterstock

Fotó: Fishman64

A konzervatív kancellár vasárnap jelentette be a családi kötelékek bizonyítására használt genetikai tesztek fokozott használatát.

„Szigorú ellenőrzésekkel korlátozzuk a családegyesítést” – jelentette ki Nehammer. A felfedezett csalások számát azonban nem említette.

A családegyesítés folyamatának keretében az okmányszakértők és biztonsági szakemberek által elvégzett ellenőrzési folyamatot is szigorítják 

– közölte a kancellár az APA osztrák hírügynökséggel.

Korábban a koronavírus-járvány gördített akadályokat a menekültstátusszal rendelkező bevándorlók közeli hozzátartozói elé, most azonban az állítólagos családtagok számának hatalmas mértékű növekedését jelezték Bécsben az illetékes hatóságok.

A Belügyminisztérium mintegy 6900 menedékkérelmet regisztrált az első negyedév során, ezek 45 százalékát olyan személyek adták be, akik a családegyesítési program részeként kaptak beutazási engedélyt Ausztriába. Az előző évben ez az arány mindössze 16 százalék volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában