Sport

2015.11.30. 07:13

Hungarian Open - Tobai-Sike Renáta nyerte a női pisztolyosok versenyét

Budapest - A szombati naphoz hasonlóan vasárnap is volt magyar aranyérmese a Győrben rendezett Hungarian Open nemzetközi 10 méteres - korábbi nevén légfegyveres - sportlövő viadalnak, melynek zárónapján Tobai-Sike Renáta a női pisztolyosok számában diadalmaskodott.

Budapest - A szombati naphoz hasonlóan vasárnap is volt magyar aranyérmese a Győrben rendezett Hungarian Open nemzetközi 10 méteres - korábbi nevén légfegyveres - sportlövő viadalnak, melynek zárónapján Tobai-Sike Renáta a női pisztolyosok számában diadalmaskodott.

A riói olimpiára első magyarként kijutott versenyző, aki ebben a számban Európa-bajnoki bronzérmes és világbajnoki ötödik, szombaton nem jutott döntőbe, vasárnap viszont 382 körrel magabiztosan, negyedik helyen került a nyolcas fináléba. Ott pedig összeszedetten versenyzett és végül 200,4 körös eredménnyel, a második helyen végzett - 2010-es világbajnok - szerb Zorana Arunovicot (198,7 kör) közel két körrel megelőzve diadalmaskodott.

Ebben a számban Egri Viktória szintén döntős volt és az ötödik helyen végzett, míg a szombaton harmadik Nemes Adrienn ezúttal kilencedik, a Tobai-Sikéhez hasonlóan olimpiai kvótás, idén 25 méteren Eb-győztes Csonka Zsófia pedig tizedik lett.

A női puskásoknál a szombati győztes Miskolczi Julianna ezúttal lemaradt a fináléról, s kilencedik lett, három magyar ugyanakkor ott volt a legjobb nyolcban: közülük Hurai Viktória - meglepetésre - harmadik helyen végzett. A junior Eb-győztes, mindössze 15 éves Gáspár Lalita hatodik, míg Dénes Eszter nyolcadik helyen zárt.

A férfi puskásoknál a szintén olimpiai induló, 18 éves Péni István kiemelkedő eredménnyel, 626,3 körrel első helyen zárta a 60 lövéses alapversenyt, majd a fináléban sem lőtt rosszul, ám végül negyedik lett. Ugyanitt Somogyi Péter hatodikként végzett.

A férfi pisztolyosok fináléjában, ahogy szombaton, úgy vasárnap is Tátrai Miklós képviselte a hazai színeket, aki az erős mezőnyben ötödik lett.

A Hungarian Openen - mely a február végi, olimpiai kvalifikációs győri Európa-bajnokság főpróbájának volt tekinthető - 21 ország 247 versenyzője lépett lőállásba.

Eredmények:

férfiak:

puska:

1. Giuseppe Pio Capano (olasz) 209,4 kör

2. Alexis Raynaud (francia) 208,5

3. Brian Baudouin (francia) 186,5

pisztoly:

1. Dimitrije Grgic (szerb) 203,4 kör

2. Pavol Kopp (szlovák) 202,6

3. Alessio Torracchi (olasz) 180

nők:

puska:

1. Andrea Arsovic (szerb) 208,5 kör

2. Paula Grande (spanyol) 205,1

3. Hurai Viktória 184

pisztoly:

1. Tobai-Sike Renáta 200,4 kör

2. Zorana Arunovic (szerb) 198,7

3. Bobana Velickovic (szerb) 176,9

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!