Helyi közélet

2015.01.06. 08:19

Megkérdeztük: Ön milyen összegű minimálbért tartana elfogadhatónak?

Debrecen - Ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, minimum mekkora összeg szükséges az életben való boldoguláshoz.

Debrecen - Ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, minimum mekkora összeg szükséges az életben való boldoguláshoz.

— Nettóban olyan 120 ezer forint lenne szükséges ahhoz, hogy az ember boldoguljon és ne csak vegetáljon — válaszolta kérdésünkre Acquaviva Jessica Bianca.

— Minimum nettó 150 ezer forintból lehetne úgy megélni, hogy az ember néha el tudjon menni szórakozni, gyermeket neveljen, esetleg egy autót is fenntartson. Ez alatt lehetetlen — vélekedett Papp Attila.

Berényi Pálma szintén úgy véli, a jelenlegi minimálbér még az emeléssel együtt sem elég egy normális életszínvonalhoz. Mint mondta, legalább a duplájára volna szükség, hogy az emberek ne nélkülözzenek.

Lakatos László szerint a minimálbérnek legalább bruttó 150 ezer forintnak kellene lennie, hogy élni is lehessen belőle és ne csak a számlákra fussa a bérből.

– Minimálbérből nem lehet megélni, főleg ha valaki egyedül él. Egy normális életszínvonal fenntartásához legalább nettó százezer forintra lenne szükség — nyilatkozta lapunknak Privigyeiné Becskereki Zsuzsa.

Molnár Anikó szerint a minimálbér jelenlegi összege nem elegendő a megélhetéshez. Kiemelte, az emelés sem sokat segít, ugyanis az árak túl magasak, a fizetéseket pedig nem azokhoz igazítják.

HBN|Fotók: Molnár Péter


Hajdú-Bihar - A hivatalos létminimum 87 ezer forint, míg a minimálbér nettója csupán havi 69 ezer.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában