Helyi közélet

2013.07.12. 07:12

A rabszolgaság nem délibáb

Hortobágy - A film nyíltan kimondja, hogy Magyarországon létezik csicskatartás.

Hortobágy - A film nyíltan kimondja, hogy Magyarországon létezik csicskatartás.

Egy színesbőrű a Hortobágyon ritka, mint a fehér holló, igaz a kameraállványok, derítőlapok, öltöztetők, sminkesek és modern lakóautók sem megszokottak, a szürkemarha viszont igen, abból mégis egyetlenegy bámulta ötven tarka társa között Hajdu Szabolcs legújabb filmje, a Délibáb forgatását.

A végtelenség foglya

A történet szerint a hazánkban légióskodó feketebőrű focista egy botrányos meccs után igyekszik eltűnni egy időre a világ szeme elől és a hortobágyi puszta a lehető legalkalmasabb helyszínnek bizonyul. Az intelligens, világlátott tanyagazdáról hamar kiderül, hogy rabszolgatartó, az idilli, szabadságot nyújtó, környezetről pedig, hogy nem is olyan könnyű elmenekülni belőle.

A film kimondja, hogy Magyarországon létezik "csicskatartás" és nyíltan vállalja a hortobágyi helyszínt, de nem célja azonosítani a kettőt. A róna kedvező színtér egy westernhez és minden szakmabeli rácsodálkozott az Alföld szépségére – számolt be Taschler Andrea producer, kiemelve a helyiek és a nemzeti park vezetésének segítőkészségét.

A film a Mirage Film Studio és a Filmpartners gyártásában készül, hazai koproducere a Sparks, szlovák koproducere az MPhilms.

Folytatás a pénteki Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában