Helyi közélet

2017.03.22. 17:30

Olvasói levél: Egy szép cica tragédiája

Debrecen - <em>Aki szereti az állatokat, az meg fogja érteni a szomorúságunkat. Tavasszal a kandúrok elszöknek otthonról, elindulnak párt keresni, mert hajtja őket az ösztön. Sajnos, a cicáknak van egy rossz szokásuk: az autó előtt még át akarnak szaladni a túloldalra, de ez nem mindig sikerül</em>…

Debrecen - Aki szereti az állatokat, az meg fogja érteni a szomorúságunkat. Tavasszal a kandúrok elszöknek otthonról, elindulnak párt keresni, mert hajtja őket az ösztön. Sajnos, a cicáknak van egy rossz szokásuk: az autó előtt még át akarnak szaladni a túloldalra, de ez nem mindig sikerül

A mi szép, doromboló kedvencünknek is ez lett a tragédiája. Ha az autós egy picit lassított vagy fékezett volna, bizonyára a túlsó oldalra jut át, nem pedig a túlvilágra. Akad olyan szívtelen gépkocsivezető is, aki még gázt ad, hogy semmi esélye se legyen a szerencsétlen kutyának vagy macskának az életben maradásra.

Próbáljunk már érző, értelmes ember módjára viselkedni és ne üssünk el se embert, se állatot, mert – a hiedelemmel ellentétben – a macskának is csak egy élete van! Az élet pedig pótolhatatlan: egyszeri és megismételhetetlen. A mi szép, fényes, fekete szőrű cicánk (Huncut Peti volt a neve) most már csak az emlékeinkben él tovább, örökké.

- Magi Zsolt László, Debrecen -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában