Nagy zakóba szaladt bele a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

Horváth László szerint nincs idő szomorkodni, hiszen újabb kemény meccsek várnak rájuk
Horváth László szerint nincs idő szomorkodni, hiszen újabb kemény meccsek várnak rájuk - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Nekünk azt kell elérnünk, hogy ilyen csapatokkal játszhassunk a jövőben is. Minden együttes életében van egy ilyen meccs, ez most így sikerült – gondolt vissza érthetően szűkszavúan a hétvégi találkozóra Horváth László, a balmazújvárosiak hálóőre.

A Fradi ellen ugyan öt gólt is kapott az Újváros, ám egyikről sem tehetett a hajdú-bihariak kapusa. Sőt, a 60. percben, 3–0-s állásnál, óriási bravúrral kifogta Böde Dániel büntetőjét. – Az, hogy sikerült kivédenem, igazából a jó megérzésemnek volt köszönhető. Bár videózás során láttam, hogy jó százalékkal erre az oldalra lövi a büntetőket, viszont nem számítottam rá, hogy ő fog a labda mögé állni – idézte fel Horváth.

Nem garancia

Igaz, ezzel már segíteni igazán nem tudott a csapatán, azonban lélektanilag egy ilyen esemény mindig plusz erőt adhat akár az adott összecsapáson, akár a jövőre nézve. Emlékezzünk csak vissza, mikor a tavalyi szezonban, a 26. fordulóban Szécsi Gergőnek éppen egy tizenegyes előtt kellett beállnia a kapuba Horváth kiállítása miatt. Az a derbi is eldőlt akkorra, hiszen már 4–1-re vezetett a ZTE. Viszont onnantól kezdve Szécsi a kapuban ragadt, és jelentős szerepe volt a feljutásban is. Ha pedig ezzel a nagyszerű hárításával pont annyi pluszt kap a harminc esztendős kapus, amennyi a bennmaradáshoz szükséges, senki nem fogja rajta számon kérni a Fradi ellen bekapott öt gólt. Bár nem is lehetne!

Arra is válaszolt az újvárosiak cerberusa, hogyan lehet készülni a büntetőkre. – Van egy program, amivel fel tudunk készülni a pontrúgásokra, így akár a tizenegyesekre is. Jól visszakövethető, ki, hova szereti lőni ezeket. Ez persze semmire sem teljes garancia, de sokszor segít.

Két tétmeccs

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő előtt ismét kemény hét áll, hiszen szerdán fogadják a Békéscsabát a Magyar Kupa negyeddöntőjében, majd szombaton Felcsúton játszanak bajnoki mérkőzést a Videotonnal. – Túl kell lépnünk a Ferencváros elleni fiaskón, haladnunk kell előre, az élet megy tovább – zárta mondandóját Horváth László.

PI


Balmazújváros - Voltak azért olyan momentumok is, amelyeknek örülhettek az újvárosiak. A Ferencváros otthonába látogatott szombaton a Balmazújváros: a mérkőzés előtti csend ürességét hamar elkezdte betölteni a Groupamába érkező tetőtől-talpig zölbe öltöző drukkerek hada. Bár a Fradi-tábor igazán ...