sportágválasztás

2019.10.04. 15:20

Sportágakat népszerűsítettek a Petőfiben

A diákok elismert szakemberek segítségével ismerkedtek meg a különböző mozgásformákkal.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Október 4-én tartotta hagyományos őszköszöntő családi napját a Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola. Az egészségtudatosság jegyében tartott eseményen idén először rendeztek sportágválasztót, melynek keretében a felső tagozatos diákok összesen 11 sportággal – többek között lövészet, aerobic, vívás, tenisz, tollaslabda, kosárlabda – ismerkedhettek meg testközelből, azok jeles képviselőinek közreműködésével. De volt például asztalitenisz is, melynek szabályait a DAK-DEAC Asztalitenisz Klub mesterei mutatták meg, a kézilabda fortélyait pedig egyenesen Bíró Imrétől, a DEAC férfi kézilabda csapat edzőjétől leshették el a diákok.

Komáromi Julianna intézményvezető elmondta: bízik benne, hogy minél több gyermek rátalál valamilyen – számára örömteli – mozgásformára, mely hosszútávon is elkísérő őt.

A mozgás mellett az egészséges életmód másik alappillére az étkezés. Így a délután második felében, a szülői közösség által készített egészséges ételeket kóstolhattak a gyerekek. Az igazgató elmondta, az iskola jó úton halad a diákok egészségtudatos szemléletének kialakításában. A napot kosárlabda mérkőzés zárta, ahol a diákok tanáraikkal és szüleikkel mérhették össze tudásukat.

LB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában