Sport

2014.06.17. 16:02

Bernáth Csaba elbúcsúzik

Debrecen - Hétszeres bajnokként, hatszoros Magyar Kupa- és ötszörös Szuperkupa-győztesként vonul vissza a védő.

Debrecen - Hétszeres bajnokként, hatszoros Magyar Kupa- és ötszörös Szuperkupa-győztesként vonul vissza a védő.Több nagy bejelentés is elhangzott azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyet a Nagyerdei Stadion sajtótermében tartottak meg. Elsőként Szima Gábor, a DVSC elnöke kért szót.

Bernáth Csaba, a Loki kiváló, több száz mérkőzésen pályára lépett játékosa a nyáron abbahagyja az aktív labdarúgást. Emellett Dombi Tibor a DVSC-DEAC játékos-pályaedzője lesz, ő még tehát szerepelhet az első csapatban – mondta a klub első embere.

Búcsúmeccs a Lyon ellen

– A DVSC-ben lejátszott 301 hivatalos meccsel a hátam mögött, 35 és fél évesen nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, de úgy éreztem, most jött el az ideje ennek – mondta Berni. – 1996 óta minden nagy Loki-sikernek a részese lehettem, egyedülálló módon. Pályára léphettem idén az új Nagyerdei Stadionban, megnyertük Debrecen történetének hetedik bajnoki címét, ez tehát megfelelő időpontnak tetszett a visszavonulásra. Ez volt az életem, de eljött az idő... Nem érzek már magamban annyi erőt, hogy ebben a bombaerős bajnokcsapatban meghatározó szerepet töltsek be. A későbbiekben szeretnék a városi sportéletben tevékenykedni és újabb kihívásokra vágyom – jelentette ki a védő, majd azt is elmondta, szeretne levezetni alacsonyabb osztályban. Hozzátette, Kerekes Zsombor, aki a Hajdúböszörmény pályaedzője lesz, már invitálta a csapathoz, de egyelőre nem akar ebben az ügyben dönteni, most edzésben marad, mert a július hatodikai, Lyon elleni felkészülési mérkőzés lesz a búcsúmeccse.

Szima Gábor hozzáfűzte, ha Bernáth szeretné, természetesen a DVSC-n belül mindig lesz munka a számára.

„Mint a drogos”

– Valójában nem készültem a visszavonulásra, 2-3 éve mindig úgy ülünk le tárgyalni, hogy még szeretném folytatni, ha belefér. Most felmerült ez a lehetőség, hogy a második csapatnál dolgozzak és nagyon szívesen igent mondtam. Jól esik ez a törődés, tulajdonképpen helyettem találta ki a DVSC, mihez lenne kedvem. Úgy fogalmaztam nemrég, hogy ez egy leszoktató program, mint a drogostól, fokozatosan vonják meg a szert, ami számomra a foci. Ideális poszt lesz ez számomra, s ha úgy alakul, Magyar Kupa- vagy Ligakupa meccsen, esetleg még bajnokin is pályára léphetek az első csapatban is – mondta egy szuszra Dombi Tibi.

Nem vágyik mindenképp el

A sajtóeseményen a klub erősítéseiről is szó esett: Alekszandar Jovanovics 2+1 évre már korábban aláírt a Lokihoz és visszatért a middlesbrough-i kölcsönszerződéséből a válogatott középpályás, Varga József. Mindkét játékost dicsérte Kondás Elemér vezetőedző, mint mondta, biztos, hogy erősítést jelentenek a csapat számára, bár természetesen bérelt helye senkinek sincs a gárdában.

Varga egyébként örül, hogy újra a DVSC-ben futballozhat, hiszen itt ért el mindent pályafutása során. Azaz szó sincs arról, hogy a 26 éves játékos mindenáron külföldre igyekezne, de nyilván van az az ajánlat, amit megfontolna.

Ezt követően Jovanovics válaszolt az újságíróknak, s elárulta, trófeákat gyűjteni érkezett a magyar bajnokcsapathoz.

Edzőtábor Újvárosban

Kondás tréner elmondta, belső védőt, baloldali középpályást és csatárt szeretnének még igazolni, már vannak kiszemeltjeik, de sok mindenen múlik, végül hány új szerzemény érkezhet még a nyáron. A debreceniek felkészülése kedden vette kezdetét, szombaton már Tiszaújvárosban játszanak, az azt követő héten pedig Balmazújvárosban edzőtáborozik a társaság, majd azon a szombaton két találkozót is vívnak a piros-fehérek. Július hatodikán érkezik az Olympique Lyon, de játszanak a Nyíregyházával is, július 11-én Szuperkupa-döntő, másnap pedig a székely válogatottal csapnak össze Szakályék. Azt követően pedig indulhat a BL-kaland!

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!