Helyi közélet

2015.01.07. 12:48

Jegyzet: Rikárdó

<em>Tudják, mi a szégyen Novák Előd facebookos kirohanásában az év újszülöttjével szemben? Hogy jelentősebb társadalmi visszhang nélkül maradt.</em> Sz. Fabók Ágnes jegyzete.

Tudják, mi a szégyen Novák Előd facebookos kirohanásában az év újszülöttjével szemben? Hogy jelentősebb társadalmi visszhang nélkül maradt. Sz. Fabók Ágnes jegyzete.

Maksát bezzeg jól meghurcolták egy rosszkor elsütött, ízléstelen poénja miatt. No, de ne citáljunk ide egy humoristát, aki annyira fogalmatlan, hogy valószínűleg még most sem érti, mi a gond az ELTE-s megerőszakolós viccével. Citáljuk viszont a jobbikos honatya ominózus mondatát: „a 2015-ben elsőként – 23 éves anya harmadik gyermekeként! – megszületett Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is néhol”. Ehhez csak „gratulálni” lehet. Egyetlen mondatával sikerült ugyanis kétszeresére mélyíteni az árkot cigány és magyar között. Pedig, ha tetszik Nováknak (és szimpatizánsainak), ha nem, akkor is együtt kell élnünk. Együtt kell boldogulnunk, a meglévő – szőnyeg alá nem söprendő! – problémával megküzdenünk. Ez viszont csak akkor lehetséges, ha felnő(het) egy olyan generáció, amelyikkel nem éreztetik születése pillanatától, hogy rosszabb, kevesebb, csak azért, mert bőre sötétebb, a neve „rajosabb”, a szülei pedig történetesen cigányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában